Les portes del recinte del Pla d'en Sala de Cant de Mar (Maresme) han obert puntualment a les quatre de la tarda. La cinquena edició del Canet Rock del segle XXI ja està en marxa i enguany el festival ja supera les quatre edicions del Canet Rock dels anys 70. Al llarg de la tarda, nit i matinada s'espera que passin pel recinte 24.000 persones i totes les entrades fa molts dies que estan exhaurides. Sota un sol de justícia, els primers espectadors ja s'han fet lloc ben a prop de l'escenari. Barrets i ventalls per fer més suportable la calor, tovalloles, senyeres, moltes selfies i ganes de passar una llarga jornada de festa inunden els primeres files. A tres quarts de sis de la tarda començaran a sonar les primeres notes dels Sense Sal, la nova banda de Terrassa que violí i trompeta en mà faran moure els primers malucs.

Des de llavors, la música no s'aturarà ja fins a les sis de la matinada. Els balls enèrgics del Brodas Bro al ritme de la Soul Machine, la presentació del nou disc d'Animal, la mirada enrere a la carrera de Brams i la festa mestissa de Doctor Prats conduiran al públic fins al 'prime time', on faran acte de presència les bandes de més renom.

Els ja habituals Amics de les Arts o Els Catarres, juntament amb les melodies úniques de Macaco faran la transició de la nit a la matinada. Les lletres compromeses de La Raíz, les Pupil·les i Zoo completen la tripleta del País Valencià d'aquesta edició del Canet Rock, que posarà el punt i final amb La Sra. Tomasa i els incombustibles Txarango.

A més de la programació musical, la cinquena edició del Canet Rock es preveu més reivindicativa que mai. En un festival que ja per si sol té en l'esperit reivindicatiu el gruix del seu adn, la situació política i socials dels darrers mesos el fan encara més combatiu. El record pels presos polítics i exiliats, pels rapers condemnats o pels morts del Mediterrani tindrà també el seu espai al Canet Rock.