Gospel Tramunt.Cor és un cor de Gospel espiritual i contemporani format per cantaires aficionats de Figueres i de la comarca, disposats a edicar part del seu temps a cantar. Van néixer ara fa un any i mig. La formació està dirigida per Xavier Thió, que entén i transmet aquest gènere musical en el qual és especialista. Dirigeix també el Cor Gospel Girona des de l’any 2014. El grup assaja els dimecres de 20 a 22h al Local Social de l'Eixample de Figueres. Aquest divendres al vespre, a Vilafant, la trentena de cantaires se solidaritzen amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer per recaptar fons i lluitar contra la malaltia en un concert que dóna el tret de sortida a la programació dels Vespres Musicals. Xavier Thió parla del concert solidari que es fa als jardins de Can Puig Massanet, a les 21.00 hores. L'entrada té un preu de deu euros i es pot adquirir mitja hora abans del concert.

Quan va iniciar la seva trajectòria la formació?

La formació va néixer el febrer de l’any passat i està formada per gent de Figueres i l’Alt Empordà. Actualment, som una trentena de cantaires.

Amb quin objectiu va néixer el grup?

La intenció dels nostres concerts és que el públic s’ho passi bé amb nosaltres. Que el que passa a l’escenari traspassi al públic i el que passi en el públic ens arribi a nosaltres.

Quin tipus de música porten als vostres concerts?

En els nostres concerts, el cor està acompanyat per en Raül-Marc Portell al piano. Cantem cançons de Gospel tan tradicional com contemporani.

Vostè com va entrar a dirigir el Gospel Tramunt.Cor?

Jo dirigeixo el Cor Gospel Girona i el cor Gospel Hearts de L’Hospitalet del Llobregat, a part del Gospel Tramunt.Cor. Em van contactar perquè algunes cantaires coneixen gent del Cor Gospel Girona.

Els cantaires provenen d’altres grups o tenien una experiència prèvia en aquest tipus de música?

En el nostre cor, tothom hi és benvingut. No s’exigeix una experiència prèvia. Hi ha gent amb formació musical, però la majoria no en tenen.

A Vilafant actueu per una causa solidària?

Sí, el concert és organitzat per la Junta Local de Vilafant de l'AECC-Catalunya contra el càncer. Vam contactar amb l’associació i l’Ajuntament va donar-nos el seu suport.

Habitualment, es pot sentir la vostra música en directe arreu de la comarca?

Sí, els nostres concerts són per la comarca. L’endemà del de Vilafant en fem un a Sant Pere Pescador, a la plaça de Catalunya del poble, a les 22.00 hores. L’agost en farem un a Vilabertran i també participarem en la trobada de cors Gospel d'Olot del 15 de juliol.

Què penseu que us caracteritza com a grup de gospel?

Crec que el que ens caracteritza és l’energia i la vivència en els concerts. Intentem transmetre-ho i crec que ho aconseguim.