L’artista Diana Taubin ha tornat aquest estiu a repetir l’experiència de decorar algunes de les atraccions principals del parc aquàtic Aquabrava de Roses, on va començar a treballar l’any 2016 per renovar la imatge de les instal·lacions i dotar-les d’atractiu artístic. En aquesta ocasió ha estat l’Anaconda. “He pintat completament les parets de l’atracció, a través de la pintura, tractant d’imitar les fulles de les jardineres que estan a la part de dalt”. Mentre realitzava aquest treball, l’artista va aprofitar per pintar un altre espai del Parc, concretament el mur lateral d’una altra gran atracció del parc, la dels Camicaces, “amb el mateix tractament, intentant imitar les fulles d’heura i també una palmera a la part alta del mur”. L’artista està molt satisfeta de poder deixar la seva petjada a Aquabrava. Sobre les pintures murals, assegura: “modifiquen la percepció de l’espai i provoquen sensacions espectaculars. A més apel·len a la imaginació de l’observador”. El dinamisme i la bellesa del seu treball no passa des­apercebut al visitant, que cada any es troba amb un parc transformat a través de l’art.

Per a Taubin, fer un mural a Aquabrava era una aspiració que tenia des que va arribar a Roses, des de l’Argentina, l’any 2002 i l’any 2016 la va fer possible, realitzant una pintura a la piscina d’ones per als més petits pintant

al seu fons la imatge espectacular d’un vaixell enfonsat. L’any passat va afegir un element més al mural per engrescar els nens en la descoberta d’un cofre ple de monedes d’or, amb uns simpàtics personatges tot al voltant i va finalitzar un nou mural de dimensions espectaculars, de 480 metres quadrats, a la piscina d’ones per a grans, que és a la vegada la més gran d’Europa.

Taubin utilitza la pintura acrílica plàstica per pintar les parets i clor cautxú per a l’interior de la piscina. Cada any repinta el que ha fet l’estiu passat per mantenir impecable el resultat.

​

Normalment, Diana Taubin treballa a Espanya per a clients francesos i gairebé tot el que ha fet a Catalunya, excepte els murals d’Aquabrava i un col·legi a Roses, ha estat per a clients estrangers, que assegura “tenen especial sensibilitat per l’art”. Un dels seus propòsits seria pintar un mural de tall històric a la seva població, Roses, per exemple a la zona de la riera Ginjolers, com va fer entre 2012 i 2015 a Saint Sébastien sur Loire, contractada per l’ajuntament. El 2018 ha treballat a Argelers de la Marenda, on passat l’estiu continuarà portant el seu art.