28 de juny de 2018
28.06.2018
Nit de les Revistes i la Premsa en Català

L'EMPORDÀ recull el Premi a la Millor Publicació Comarcal

La gala va ser marcada pel context polític i els responsables de la iniciativa van recordar els presos polítics i exiliats

28.06.2018 | 10:57
Part de l´equip de l´EMPORDÀ al lliurament de premis.

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català va premiar L'EMPORDÀ com a millor publicació de premsa comarcal en català. La gala va ser marcada pel context polític. El Setmanari de l'Alt Empordà, el digital 'eltravesser.cat', la revista 'El Món d'Ahir', la periodista Patrícia Plaja, el programa FAQS de TV3 i el diari escocès 'The National' han estat els guardonats. El vicepresident de l'APPEC, Antonio Medina, ha posat veu al discurs de Germà Capdevila que ha recordat els polítics independentistes presos i ha posat l'accent en els temps difícils que han viscut els mitjans arran de la "repressió de drets fonamentals". El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, han presidit l'acte.

L'esdeveniment, que ha tingut lloc a l'emblemàtic edifici modernista Espai Endesa de Barcelona, ha aplegat els editors de revistes, premsa i mitjans digitals en una gala que reconeix les publicacions i els professionals més destacats de l'any 2017. En total, s'han atorgat vuit premis, tres reconeixements als 25 anys de trajectòria i dues mencions especials.

L'acte, conduit per l'escriptor Màrius Serra, ha donat el tret de sortida a les 20.30 h amb la intervenció del vicepresident de l'APPEC, Antonio Medina, que ha llegit el discurs del president de l'APPEC, Germà Capdevila, que no ha pogut ser present a la gala. En aquest discurs, Capdevila ha recordat els "presos polítics" i exiliats. Seguint amb la situació d'excepcionalitat política i social que ha viscut el país en aquest darrer any, Germà Capdevila ha fet referència en el seu discurs als "escorcolls de redaccions i al processament d'editors sense cap justificació".

Pel que fa a les necessitats del sector, Capdevila ha reivindicat la necessitat de "reforçar els ajuts a les revistes i la premsa en català" afegint que "és absolutament necessària una discriminació positiva envers els mitjans nadius en llengua pròpia a l'hora d'establir criteris d'inversió publicitària".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook