With myself project dona espai a la masturbació vaginal i del clítoris a través de la creació de 26 artistes que han il·lustrat la seva visió personal del plaer obtingut de l´exploració del propi cos. Es tracta del primer projecte col·laboratiu de la jove fotògrafa empordanesa Maria Alzamora, que s´ha envoltat de companys i amics, tots ells relacionats amb el món de l´art, i procedents d´Anglaterra, València i l´Alt Empordà, on ha establert vincles els darrers anys.

El treball, en format de fanzín, s´ha presentat recentment a La Cate de Figueres. "La paraula masturbació no és cap paraulota. És més, és un concepte preciós. L´educació sexual que rebem, sovint s´oblida dels nostres estimats conys. De fet, tendeix a negar el nostre impuls i desig ­sexual. El nostre plaer no sempre té l´espai que es mereix". Amb aquestes paraules s´obre el treball d´Alzamora, que es nodreix de textos, fotografies i il·lustracions. "Sempre he estat molt oberta a parlar de sexe, ja que afavoreix descobrir coses i saber més, però tot i així no em va ser fàcil descobrir el meu cos, i ho explico al fanzín. L´única relació que m´havia ensenyat la societat a tenir amb mi mateixa era el meu pes i, si només t´ensenyen a no agradar-te, masturbar-te és molt difícil". No tothom parla obertament de la masturbació vaginal i del clítoris, apunta Alzamora, que va decidir convertir els seus pensaments en una creació oberta a altres artistes. "A mi la masturbació m´ha ajudat a estimar-me més". Les relacions amb altres persones canvien "si estic satisfeta sexualment, llavors no tinc aquesta necessitat i quan tinc una relació sexual amb algú és perquè he connectat amb aquesta persona i em ve de gust".

Material editat al voltant del projecte, a la Cate de Figueres

Els textos estan en versió original, la majoria en anglès, i els que estan en castellà i català s´han traduït a l´anglès. Juntament amb les il·lustracions, cada artista reflexiona sobre aquest moment íntim i natural i convida a descobrir la sexualitat a través de la pròpia estimulació, superant tabús. Hi han aportat la seva feina i la seva reflexió: Ada Segura, Ana Blanco, Anabanana, Ana Roussel, Anna Hartwig, Azucena Moya, Cristina Comaposada, Cristina Glies, Ella Healing, Jasmine Moodie & Esther Longden, Lita Guijarro, Luba Dalu, Mai Giménez, Maria Alzamora Fotografia, Megan Wylie, Mireia Herruiz, Mònica Quintana - Fine Art Photography, Noèlia Andrés Photography, Pilar Villanueva, Ruvimbo Togara, Shreya Patel, Stephanie Jones, Teresa Casanovas i Tura. Els fanzins i les postals i els cartells de les il·lustracions que s´inclouen dins el projecte es poden adquirir a La Cate de Figueres. El fanzín també es troba en punts de Girona i Barcelona. De l´obra, s´han editat només 130 exemplars, de manera que un cop coberts els costos, si hi ha guanys de la venda de l´obra i de tot el material relacionat amb el projecte, serviran per ampliar-lo i per fer una segona edició.