L'Auditori dels Caputxins acollirà el 12 i el 19 de juliol dos concerts de la 26a edició de la Schubertíada de Vilabertran, a càrrec de Cosmos Quartet, i del baríton Josep-Ramon Olivé amb el pianista Jordi Armengol. Figueres ja va formar part de la 25a edició amb un avançament de la programació d'agost a Vilabertran i enguany es pretén consolidar la presència i l'estret lligam del festival amb la ciutat.

El dijous 12 de juliol, a les 20 h, a l'auditori dels Caputxins, tindrà lloc el concert de Cosmos Quartet format per Helena Satué i Bernat Prats, violins, Lara Fernández, viola, i Oriol Prat, violoncel que interpretarà obres de Schubert, Webern, Toldrà i Brahms. Mentre que el dijous 19 de juliol, el baríton Josep-Ramon Olivé i el pianista Jordi Armengol interpretaran obres de Ravel, Morera, Lamote de Grignon, Mompou, Serra, Gerhard, Longàs i Toldrà, en un programa de cançó catalana en homenatge a Eduard Puig Vayreda, un home de cultura i un gran amic de la Schubertíada i de la música en general.

En total, la 26a Schubertíada ha programat 30 concerts, 16 dels quals se celebraran a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran del 17 al 2 de setembre, que serà el punt neuràlgic del festival; 8 que tindran lloc al llarg de l'any a Barcelona i Euskadi, promoguts per l'Associació Franz Schubert, i 6 concerts més que tindran lloc en espais patrimonials durant els mesos de juliol i agost, d'entre els quals, a més de Figueres, hi ha el monestir de Saint-André de Sorède, l'església de Santa Maria de Castelló d'Empúries, i el monestir de Sant Quirze de Colera.

L'alcaldessa de Figueres i regidora de Cultura, Marta Felip, ha assegurat que "fa temps que treballen per estrényer la vinculació entre la Schubertíada de Vilabertran i Figueres i apropar les propostes d'altíssima qualitat a l'auditori Caputxins". L'objectiu final és remarcar que la Schubertíada és el principal festival de clàssica de la ciutat.

Les entrades per aquests concerts ja es poden comprar a al web, al telèfon 673 732 357 i al punt de venda de Joventuts Musicals de Figueres.