El cineasta i activista polític figuerenc, Pere Portabella (1927), rep aquest dijous, a les 8 del vespre, el Premi Empordà 2018. L´acte tindrà lloc als mateixos jardins del Consell i estarà amenitzat pel duet Ros-Miró juntament amb un refrigeri servit pels alumnes de l´Escola d´Hostaleria de l´Alt Empordà.

Fa un parell de mesos, Pere Portabella va participar en un acte d´homenatge al també cineasta Pere Ignasi Fages a Castelló d´Empúries. Aleshores, ell mateix assegurà compartir amb el seu amic "la faceta d´"activista i una història assembleària". Dins el món del cinema, Portabella és molt conegut pel seu estil experimental i d´investigació de nous llenguatges cinematogràfics amb un to sovint poètic i amb contingut social.

El cineasta també ha estat notícia aquest any amb l´estrena, el gener, d´'El sopar', als cinemes Texas de Barcelona, un film rodat el 1974, la mateixa nit que executaren Salvador Puig Antich. Aquests dies també es pot veure l´exposició 'Pere Portabella. Cinema, art i política' a Can Framis, a Barcelona. La mostra analitza la seva figura des d´òptiques diferents.