Més de 100.000 persones, centenars d'ells a l'Alt Empordà, han pogut gaudir aquest dissabte a la nit de la quarta edició del Liceu a la Fresca que enguany ha retransmès en directe la funció de l'òpera 'Manon Lescaut', de Giacomo Puccini. Enguany s'ha pogut veure en carrers i places de gairebé 300 municipis de l'Estat espanyol, Portugal, França, Andorra i Itàlia. A més, també s'ha retransmès en directe a La2, al Canal 33 i a la Rádio e Televisão de Portugal (RTP). Segons un comunicat del Liceu, a Barcelona els cinc emplaçaments que emetien el programa presentat per Carolina Rosich i Toni Puntí des de l'Arc de Triomf han aplegat 5.000 persones. A Madrid, gairebé 4.000 assistents han omplert CaixaForum Madrid i la Plaza Mayor, des d'on La2 ha realitzat un programa especial presentat per Eva Sandoval i que ha comptat amb la directora artística del Liceu Christina Scheppelmann.

Gairebé 300 municipis d'arreu de l'Estat espanyol, Portugal, França, Andorra i Itàlia han gaudit simultàniament i a l'aire lliure del 'Liceu a la Fresca' i de la nova producció de l'òpera 'Manon Lescaut' dirigida per Davide Livermore. Llocs tan emblemàtics com l'amfiteatre de la Fundació Gulbenkian de Lisboa, amb més de 600 persones; la Plaça Gambetta de Perpinyà, amb uns 500 assistents; el carrer dels Veedors d'Escaldes-Engordany a Andorra, amb un miler de persones; la Plaça Esteve Cuito de Lleida, amb 300, o el Passeig del Prado de Ciudad Real, amb 300 persones, han estat l'escenari per a apropar l'òpera a la ciutadania.

El Gran Teatre del Liceu ha considerat, a través d'un comunicat, que "aquestes dades constaten el model d'èxit d'una iniciativa pionera que promou i potencia la cultura amb la clara vocació de difondre l'activitat operística i musical arreu del país".