Després d'una vida dedicada als altres, aquest abril ens ha deixat un empordanès singular, Eduard Puig Vayreda (Figueres, 1942-2018). Catorze entitats s'han unit per dedicar-li un merescut homenatge. Han triat el dissabte 30 de juny per a portar-lo a terme, en el recinte de la Canònica de Vilabertran. Oferiran un concert amb música que a ell li agradava, a l'Esglèsia de Santa Maria. Cantarà la Clara Gifre i l'Àlex Sanmartí, amb l'acompanyament al piano de Pere Puig. Després, es farà un recital poètic i literari a càrrec de Cristina Cervià.S'acabarà amb un sopar bufet que permetrà fer un brindis de reconeixement amb els vins que tan estimava.

Les places són limitades i, per participar-hi, s'ha de fer la inscripció abans del 20 de juny, presencialment a la seu de la DO Empordà: Av. Marignane, 2 de Figueres o amb un correu a (homenatgepuigvayreda@gmail.com). Hi haurà un parlament únic, a càrrec del professor i periodista Jaume Guillamet.

Eduard Puig Vayreda va fer de la seva vida un maridatge d'inquietuds culturals, cíviques, polítiques i enològiques. Generós en la paraula, en l'amistat i en la docència, ara toca retornar-li allò que ens va donar amb la nostra assistència a l'homenatge.

Gràcies en nom dels organitzadors: Institut d'Estudis Empordanesos, Joventuts Musicals de Figueres, Denominació d'Origen Empordà, Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol d'Empordà, Jove Confraria dels Caves i Vins de l'Empordà, Atenea Agrupació de Cultura, Associació d'Amics de l'Institut Ramon Muntaner, Setmanari de l'Alt Empordà, Òmnium Cultural de l'Alt Empordà i La Cate-Espai Cultural de Figueres. Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Vilabertran, Celler Cooperatiu d'Espolla i Celler Pere Guardiola i la complicitat de la seva família.