En un espai estratègic de la ciutat de Figueres, a la Pujada del Castell número 23, a dos minuts del Museu Dalí, la galeria d’art Sorolla va inaugurar, divendres passat, la seva primera exposició, una col·lectiva de pintura i escultura que reuneix quatre noms artístics: el barceloní Eric Soak com a convidat d’honor, els figuerencs Esther Martínez Banqué i Miguel Benito i l’artista francès Jérôme Sorolla, propietari i director de la galeria. Des de la seva infantesa, Jérôme Sorolla (Perpinyà, 1979) admira la feina artística del seu avi, i es deixa captivar per les formes naturals i fluides del seu torn. Més tard descobreix amb fascinació les obres de Van Gogh, de Salvador Dalí i de Joaquín Sorolla i els darrers anys s’ha consagrat per complet al món de l’art, fent un nou pas endavant amb l’obertura de la galeria, a la ciutat.

L’aposta per l’art com a aparador dels autors emergents i consagrats, així com la dinamització de la ciutat, més enllà de Salvador Dalí, és la voluntat amb què ha obert aquesta nova plataforma d’art, a la ciutat, com un indret d’acollida càlida i generosa, cap als artistes i també com un espai de reflexió i producció. La galeria d’art Sorolla serà el lloc perfecte per conèixer artistes de tot el món. Per a la inauguració de la seva activitat, Sorolla ha escollit prop d’una vintena de peces de la sèrie Cossos Nus d’Esther Martínez Banqué, que també exposa per primer cop dues escultures de petit format, treballades amb resina, que representen dos aparells mòbils i la transformació de les relacions humanes. El figuerenc Miguel Benito hi exhibeix una sola obra, en aquesta ocasió, i la mostra es completa amb les peces de Sorolla, pintures i escultures que reflecteixen la seva força creativa. La fragilitat humana i del món, també les emocions i la força i la sensibilitat i l’essència femenina són els grans temes que l’artista plasma en la seva obra que es pot veure de forma permanent a la galeria. Com a convidat especial, Erik Soak, resident a Barcelona i nascut a Roses, mostrarà algunes obres que pertanyen a Chocs Ondulatoires, que ja s’han vist dins i fora de l’estat. La mostra es podrà visitar fins al 20 de juny.

La Galeria d’Art Sorolla s’afegeix a la Galeria El Claustre i la Galeria Lola Ventós de Figueres per ampliar l’oferta cultural de la ciutat, per unir sinergies i impulsar l’art i la cultura a la ciutat.

Jérôme Sorolla: «Vull treballar conjuntament amb la resta de galeries»

Les dificultats vitals han permès a Jérôme Sorolla obrir el seu camí cap al món de l’art. A Figueres, ha inaugurat una exposició solidària amb les víctimes dels atemptats de París del 2015.

Considera arriscat el projecte d’obrir galeria a Figueres?

És una aventura, continua essent un moment complicat per obrir una galeria, però m’agrada la ciutat i Salvador Dalí. He estat estudiant la seva obra a la ciutat i volia obrir-la a Figueres, prop de Perpinyà. A partir d’ara obrirem una programació estable d’exposicions, i donarem suport als artistes i, si és possible, treballarem de forma conjunta amb les altres galeries de la ciutat.

Quina és la seva filosofia?

La cultura, la política, l’art canvien constantment. La Galeria d'Art Sorolla forma part d’aquesta renovació i proposa una imatge del món en moviment.