L´any passat es van commemorar els dos mil anys de la mort del poeta romà Publius Ovidius Naso. Al seu poble natal, Sulmona, a Itàlia, ja fa un temps que promouen l´elaboració de murals inspirats en aquest creador. L´il·lustrador Dani Torrent va ser un dels escollits i ara fa una setmana va fer realitat el seu projecte, el primer d´aquestes característiques que duia a terme i que li permeté donar vida al mite de Pigmalió que Ovidi va incloure en un dels llibres del seu etern i extens poema nar­ratiu 'Les Metamorfosis'.

L´espai on Dani Torrent va desplegar els murals el va triar ell mateix. "Em van oferir-ne dos i vaig quedar-me amb el més complicat, però també més atractiu", comenta. Es tracta d´una caseta propietat d´una companyia elèctrica amb dos nivells d´alçada, que va obligar l´artista a treballar amb una petita grua, i amb tres façanes, envoltat de jardí i a tocar el centre històric. Quan l´artista va arribar, la caseta ja estava a punt per treballar-hi amb el color base que ell havia demanat. En una de les façanes, Torrent crea Pigmalió, rei de Xipre, que esculpia obres d´art, just en el moment que pren vida; a la façana oposada, hi apareix Venus, deessa a la qual Pigmalió va a fer unes ofrenes perquè l´escultura de la qual s´havia enamorat prengués vida i, finalment, a la façana principal, la més complexa, perquè té porta, finestres i altres elements, l´artista l´ha dedicat al taller de l´escultor.

Nous projectes

Torrent ha culminat el projecte en quatre dies i mig. "Inicialment, anava amb precaució perquè mai havia fet una cosa semblant, però a mesura que el feia anava afinant la forma d´aplicar la pintura", comenta l´artista que, al llarg d´aquests dies, ha rebut nombroses visites, entre elles escolars de Sulmona. "Estic satisfet amb el resultat i l´experiència", conclou Torrent, que ja està immers en nous projectes, com l´edició imminent de l´àlbum il·lustrat 'Aquí vivía yo'.