El grup empordanès de mestissatge electrònic Cuits ha publica Aires del Norte (2018, Autoeditat). És un disc cabdal en la seva trajectòria i ple de cançons combatives on l’esperit col·lectiu ho impregna tot. Aires del Norte esdevé el disc més fidel al seu present i representa la consolidació musical del grup. Gràcies a l’èxit obtingut a través d’un procés de micromecenatge, el grup ha enregistrat aquest segon treball on s’implica en tots els processos creatius.

Musicalment Cuits fa un pas determinant amb la incorporació d’una segona veu principal i d’un Dj productor, apostant per la inclusió del rap i l’electrònica, entrant d’aquesta manera dins l’espai del mestissatge electrònic, impregnat també d’altres sons com l’ska, el rock o el reggae. Cal destacar les col·laboracions especials d’aquest nou disc: Pupil.les, Ekko i Madamme Mustash. El disc es va enregistrar entre novembre i desembre de 2017 als estudis MusicLan i Runkba Records. Es pot aconseguir a través de plataformes digitals i als seus concerts.

Cuits va néixer l’Alt Empordà l’any 2012. En els primers anys de vida aposten per una línia skatalítica i festiva. Al 2014 enregistren i masteritzem el seu primer CD Esperit Rebel. L’any 2016 presenten un EP de 4 cançons titulat Gritaré. El grup ha estat també seleccionat per passar de fase als premis Sona9.