La pluja incesant d'elogis que està rebent l'exposició i el llibre Els Dalí de Figueres. La família, l'Empordà i l'art, no para de créixer. La darrera aportació que, en aquest sentit, ha rebut el treball comissariat per la doctora Mariona Seguranyesha estat la del reconegut hispanista Ian Gibson (Dublin 1939). L'escriptor i investigador d'origen irlandès s'ha desplaçat expressament a Figueres, aquesta setmana, per visitar la mostra que es pot veure al Museu de l'Empordà.

Gibson, acompanyat per la seva esposa, ha dedicat tota la tarda d'aquest dijous, per fer un detallat recorregut per les dues plantes del Museu al costat de Mariona Seguranyes. Ambdós han compartit els detalls d'una exposició que ha tret a la llum "detalls que no coneixia i que m'han impressionat", segons ha declarat Gibson al Setmanari de l'Alt EMPORDÀ.

Ian Gibson forma part del grup d'hispanistes britànics, juntament amb Hugh Thomas i Paul Preston, que més han estudiat la història d'Espanya del segle XX i d'alguns dels seus personatges més destacats. L'escriptor irlandès és un dels biògrafs de referència de Federico Garcia Lorca i Salvador Dalí, als quals ha dedicat diverses obres. Entre molts altres temes, també ha aportat valuosos treballs biogràfics dedicats a Antonio Machado, Rubén Darío i Camilo José Cela.

Durant la visita a Figueres, Gibson ha conegut de primera mà els esforços d'investigació fets per Mariona Seguranyes i que tenen com a colofó aquesta exposició i el llibre paral·lel que porta el mateix nom. Gibson considera que Els Dalí de Figueres "té una qualitat excepcional en tots els aspectes". Seguranyes, per la seva part, ha destacat el fet que l'hispanista irlandès i la seva esposa "hagin volgut conèixer de primera mà aquest treball" i li ha pogut expressar en persona "la nostra gratitud per la seva valuosa aportació al resultat final de la investigació".

Els Dalí de Figueres. La família, l'Empordà i l'art es pot visitar, gratuïtament, al Museu de l'Empordà fins el 4 de novembre.