La Diputació de Girona ha premiat a les artistes Tura Sanz (Ordis, 1992) i Maria Mercader (la Bisbal d'Empordà, 1969) amb la darrera convocatòria del programa 'Exposicions Viatgeres'. El jurat ha escollit de Tura Sanz el seu projecte 'Plecs' amb el que l´artista presenta un conjunt de peces a partir de les quals podem entreveure la relació entre el jo i el cos, i també com aquesta relació adquireix presència física en forma d´obra. Aquesta exposició, que s'inaugurarà el proper mes de setembre a la Casa de Cultura de Girona, es construeix amb obres realitzades amb diferents gèneres i tècniques: la pintura, l'oli sobre tela, l'escultura i el dibuix o grafit.

Per la seva banda, Maria Mercader ha obtingut el premi amb el projecte 'El món com a meditació', títol manllevat del d'un poema del poeta nord-americà Wallace Stevens. Ho ha fet perquè, diu, perquè comparteixen l'entendre la pintura com a interpretació del món. El jurat ha escollit el seu projecte "per la poètica, subtilitat i delicadesa de la seva proposta i perquè és molt coherent en relació amb els conceptes expressats". L'exposició de Mercader s'exhibirà el setembre del 2019.

En aquesta convocatòria s'hi van presentar nou projectes d'artistes provinents del conjunt de les comarques gironines. La majoria s'han centrat en la tècnica de la pintura, encara que l'escultura també hi ha estat representada. Es tracta de la quarta convocatòria d'aquest programa. El seu objectiu és apropar l'art i la cultura a la ciutadania i promoure la creació artística, potenciar sinèrgies i lligams de col·laboració entre els diferents professionals i especialistes del camp de l'art a les comarques gironines.