Coincidint amb la setmana de les festes i fires de la Santa Creu de Figueres, l’artista Jordina Orbañanos porta a l’espai Aljub, situat al soterrani de la sabateria Falgarona, una mostra de la seva obra, recollida entre els seus treballs més recents. L’exposició s’inaugura el dia 4 de maig a les vuit del vespre i es podrà visitar fins a principis del mes de juny. L’artista barcelonina hi mostra obra de petites dimensions, “una selecció realitzada per adaptar-se a l’espai”, comenta.

Tot i que no hi ha una temàtica concreta que exerceixi de fil conductor, a la mostra predominen els motius vegetals, pels quals es decanta Orbañanos en els darrers temps: “Pinto al natural i m’agraden les formes simples, com les fulles per la manera en què es distribueixen dins el pla”. Jordina proposa una visió minimalista protagonitzada per composicions basades en un conjunt de valors fonamentals: el color, la forma i la llum. No l’interessa representar el que veu sinó construir una determinada distribució per crear un ritme de volums i de colors.

La tècnica és també un valor distintiu en la seva obra “perquè condiciona la seva aparença” assegura. L’artista satura la pintura a l’oli de pigment per aconseguir una base amb més gruix i dotar de relleu cada peça “aportant un to escultòric”. L’obra que veurem exposada a l’espai Aljub parteix de l’abstracció per arribar a la figuració, “perquè és una manera de connectar amb l’espectador”.

Jordina Orbañanos és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Cursà estudis de Dibuix i Pintura a l'Escola Eina de Barcelona. Va obtenir el Premi Kronenburg a la creativitat artística el 1996. Ha realitzat exposicions individuals a diferents galeries de renom de Barcelona (Artur Ramon, Ambit, Trama, Jordi Barnadas i Subex, la darrera a la galeria Àmbit ).

A més, ha participat en exposicions col·lectives a Berlín i Nova York i a diferents ciutats de la geografia espanyola com Madrid, València, Alacant i Pamplona, ??entre d'altres.

La seva obra forma part de grans col·leccions institucionals i privades: Museu de Pintura Contemporània Can Framis de Barcelona, Fundació La Caixa o Col·lecció Banc de Sabadell.