El Museu del Joguet de Catalunya a Figueres és el primer museu de les comarques de Girona que forma part del programa Apropa Cultura de la Generalitat. Amb 10 anys de recorregut, Apropa Cultura és un programa de lleure cultural inclusiu per a les entitats socials que fa possible que més de 90 equipaments culturals ofereixin la seva programació a 1.800 entitats i serveis socials d'arreu de Catalunya.

Amb la implicació en el programa Apropa Cultura, el Museu del Joguet de Catalunya ha fet un pas endavant amb la voluntat d'aprofundir, millorar i fer accessibles el museu i els seus recursos a encara més persones i d'oferir una programació completa.

Amb la Fundació Altem

Així, les entitats podran escollir entre la visita lliure, una visita guiada o un taller ofert en col·laboració amb la Fundació Altem, entitat de referència a la comarca de l'Alt Empordà en l'atenció de persones amb discapacitat intel-lectual. En aquest sentit, la col·laboració amb Altem s'emmarca en el programa específic que, juntament amb el Museu, l'entitat desenvolupa des de fa dos anys, adreçat a impulsar i afavorir l'autonomia personal i les habilitats socials de les persones amb discapacitat intel·lectual i a fomentar-ne el reconeixement per part de la societat.

El Museu del Joguet, des dels seus inicis, ja ha dut a terme un seguit d'iniciatives adreçades a fomentar l'accés de les persones amb discapacitat a la cultura.