L'ajuntament de Peralada amb Muriel Gourlez, la vídua del pintor Evarist Vallès (Pierola, 1923 - Figueres, 1999) van donar, divendres, el tret de sortida a l'exposició retrospectiva que al llarg d'un mes es podrà visitar en el Centre de turisme cultural Sant Domènec de Peralada.

L'acte inaugural va començar a les vuit del vespres amb nombrosos veïns i veïnes del municipi i de la comarca que van gaudir de la retrospectiva de l'artista empordanès.

Per tota la potència i vastitud de la seva obra, des de l'any 1984 Evarist Vallès compta amb una sala permanent, amb una mostra del seu treball en pintura i escultura, en el Teatre-Museu Gala Salvador Dalí de Figueres, fet que va remarcar l'alcalde en el seu discurs inaugural, una manera d'apropar-nos, des de Sant Domènec als artistes empordanesos. Al mateix temps es van presentar les exposicions que tindran lloc durant tot l'any. En aquesta nova edició hi exposaran, entre d'altres, Miquel Barneda, Blanca Valls, Paco Muñoz, Pol Ballonga, VEiTORR, els col·lectius Art Viu de Castelló d'Empúries i els Artistes locals de Peralada i Vilanova de la Muga, i l'exposició itinerant ‘Glam & Click' de la col·lecció Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona.

Paral·lelament, el centre històric de Peralada acollirà, el proper 12 de maig, la 1a Trobada d'Urban Sketchers 'Dibuixa la Peralada medieval'.