Després de la bona rebuda que va tenir el seu single 'Fairy Tales', la cantant rosinca Melissa Sanley (1991) presenta el seu nou àlbum, titulat 'My Time', aquesta propera primavera. Com l´anterior, la peça busca transmetre un missatge positiu i una força rítmica que convidi a ballar.

Melissa confessa que "els viatges, l´Atlàntic i les maletes" s´han convertit, els darrers anys, en els seus millors companys. Dividida entre Roses, on té la família, i Nova York, la feina, ara viu amb il·lusió la presentació del nou single, 'My Time', aquesta primavera. En aquesta entrevista ens en parla abastament.

El darrer cop que vam parlar va ser el juny del 2016. Aleshores estava a punt de treure el single Fairy Tales. Com ha anat tot des d´aquell dia?

Des de llavors, s´ha format al meu entorn un gran equip professional a Nova York amb el qual no he parat de treballar creant el meu àlbum i m´he enriquit de grans artistes i personalitats del món de la música i de la indústria.

Com va funcionar el single? Quina rebuda va tenir?

La veritat és que estic molt contenta de com va funcionar. Mai saps on rep més expectació i, en aquest cas, 'Fairy Tales' va tenir una gran repercussió als Estats Units, al Canadà, Austràlia i Europa, especialment a Anglaterra. Essent més concrets a Londres, on les ràdios de soul, pop, r&b i, fins i tot, la BBC Radio van fer-lo sonar.

Continua treballant amb el mateix productor, Jerry Barnes? Com ha estat l´experiència amb ell i el seu equip?

Sí, segueixo amb Jerry Barnes com a productor. La veritat és que és un equip meravellós, no només per la seva professionalitat, sinó perquè s´han bolcat amb tot el seu cor. He tingut el gran privilegi de comptar amb músics com Khari Parker, bateria de George Benson, el qual va venir des de Chicago per gravar els temes. També amb Sherrod Barnes, un guitarrista amb molt talent que ha tocat en singles per Beyoncé, Bruno Mars, Whitney Houston, i Katreese Barnes, dos cops guanyadora del premi Emmy i nominada als Grammy, que ha estat com a pianista i directora musical del famós programa de TV, Saturday Night Live, durant una dècada, la podem escoltar al piano en tot l´àlbum. Completen l´equip Alex Forbes, una coneguda compositora de hits, pel·lícules i anuncis de televisió. I podria seguir. És una experiència inoblidable i amb els que hem creat un vincle de treball i amistat. Per mi, és un honor amb el qual sempre estaré agraïda.

Aleshores va gravar a l´Avatar Studios de Nova York. El nou single l´enregistra també allà?

Sí, hem gravat tot l´àlbum entre Avatar Studios i Reservoir Studios, tots dos a Manhattan. Avatar Studios ha estat recentment comprat per Berklee College of Music i ara renomenat com Power Station at Berklee NYC. De fet, hem estat dels darrers grups a gravar a l´Avatar Studios, una cosa que ens ha fet molta gràcia. L´Avatar Studios s´ha creat un prestigi irreversible per moltes particularitats. Té molta història, professionalitat i experiència del treball fet durant molts anys amb grans artistes com Bruce Springsteen, The Rolling Stones, David Bowie, Paul McCartney, Paul Simon, John Mayer, Trey Anastasio, Muse, Josh Groban, Donald Fagen, Norah Jones, Diana Krall, My Morning Jacket, Kings of Leon, Sting, Tony Bennett & Lady Gaga, Herbie Hancock y Bruno Mars, entre altres.

Què el fa tan especial?

Acústicament parlant és innegablement una de les millors instal·lacions de gravació del món. Com a prova, Sony i Yamaha van prendre mostres de so per als seus productes de reverberació com un dels millors espais acústics del món. Una combinació de personal experimentat i un gran disseny d´habitació el fan únic.

Quan es farà públic el single?

Aquesta primavera. Es titula 'My Time' i és un missatge sobre tenir el teu moment. No importa on, com o amb qui, tots tenim aquell sentiment que ens dona la força i l´empenta per dir "It´s My Time".

Com serà? Seguirà l´estil de l´anterior o hi ha canvis?

Crec que aquest single sorprendrà bastant. Sense deixar l´essència del soul, unit amb el pop, aquest cop he volgut donar-li a la cançó un missatge i una força molt més rítmica que invita a ballar.

Qui l´ha escrit? El primer el va escriure juntament amb Jerry Barnes i Chris León. Repetiu experiència?

Aquest cop l´he escrit amb Alex Forbes i Jerry Barnes. Tenia la idea, el missatge, la lletra i la seva melodia molt clara. Vam començar junts a veure l´essència i a donar-li una forma molt definida. De seguida, vam anar a l´estudi on junt amb en Jerry van acabar de crear-la.

On ha actuat d´ençà del 2016? Què ha après d´aquests directes? Li agrada la vivència?

Durant aquest temps vaig decidir centrar-me plenament en el meu àlbum, creant sense inter­rupcions, essent una explosió de creativitat, inspiració i expressió profunda. Crec que és la millor manera de mostrar una part de tu en un àlbum, ja que treballant provoques més la inspiració i entres en una bella espiral que, en tenir clares les ides, com sol ser el meu cas, pots ser minuciosa i espontània a l´hora de materialitzar-lo.

Quin balanç fa d´aquest darrer any i mig? Manté les il·lusions intactes?

El balanç només ha fet que avanci i, com sempre he dit, la perseverança i el treball són els que et portaran els fruits futurs. Aquest tram, des de Fairy Tales fins a My Time, he tingut experiències úniques, aprenentatges, molta creació i he conegut gent que m´acompanya en el meu camí per quedar-se, un públic fidel i carinyós. He treballat sense parar, però la passió sempre ha estat present i, amb l´equip format, he pogut desenvolupar qualitats i afegir formació a la meva carrera i persona. He pogut expressar totes les meves idees i ha estat l´època de la meva vida que més he compost.

No ha viscut cap mala experiència o ha sentit la temptació de girar cua?

Coneixent-me, no pot haver-hi res dolent, perquè la meva il·lusió s´esvaeixi. Quan mai has pogut pensar en una altra cosa que cantar, és un sentiment tan profund i valuós com respirar. Les experiències només et fan avançar i crec fermament en aquesta manera de veure les coses.

La música segueix sent el centre del seu món?

És i sempre ho serà. Per descomptat complementant-lo amb facetes artístiques que formen part de mi com és el ball o la interpretació, però sempre essent cantant i compositora principalment.

Ve sovint per l´Empordà, a Roses? Encara sent que torna a casa o ara ja es considera una mica de tot arreu?

Per descomptat, mai deixaré de venir. És cert que sempre m´he sentit part del món i en ser amant de les cultures em facilita adaptar-me. Nova York m´ha robat el cor en molt poc temps, però, evidentment, soc de les que pensa que la llar està entre les persones que estimes i pots sentir-te a casa entre trossets del món. Tot i que l´Empordà sempre està carinyosament amb mi.

Quan la veurem actuar aquí?

Sincerament espero que molt aviat, ja que el públic és meravellós i m´encanta venir a actuar. Tot i que això no depèn de mi.

Quin és el seu somni?

Tenir el nou àlbum entre les mans i compartir-lo amb tothom. Vull també que la gent disfruti amb 'My Time', que li aporti la força que transmet per aconseguir els seus objectius i els dibuixi un somriure mentre els fa moure.