'El Diccionari biogràfic de l´Alt Empordà', publicat per la Diputació de Girona el 2009, disposa ja de versió digital, la qual es pot consultar des de la web de la Diputació de Girona i també a través del repositori cooperatiu de la Diputació Regira, coordinat pel Servei de Biblioteques, que permet consultar en accés obert les col·leccions digitalitzades de biblioteques, entitats, institucions i empreses de les comarques gironines.

Vuit anys després de la seva publicació, l´autora del Diccionari biogràfic de l´Alt Empordà, l´arxivera i bibliotecària Inés Padrosa, ha actualitzat les dades de les persones que hi apareixen biografiades, amb l´objectiu de donar vigència al text que es va publicar el 2009. Així, la versió digital del Diccionari biogràfic de l´Alt Empordà consta de dues parts diferenciades: una primera part, que reprodueix el text íntegre de la versió publicada el 2009, i una segona part, que recull l´activitat duta a terme per les persones biografiades en actiu en el període de temps que va des del tancament del Diccionari fins a l´abril de 2017.

L´obra, de la qual es van fer dues edicions, és considerada de referència per a la comarca i és consultada per un ampli ventall de lectors amb finalitats diverses: per complementar aspectes biogràfics en articles, per aprofundir en nissagues empordaneses, etc. Ara, amb la publicació de la versió digital de l´obra, es pretén que la consulta pugui ser accessible a tothom.

El llibre sobrepassa les 2.000 entrades i inclou persones altempordaneses de naixement i les que han escollit la comarca per desenvolupar la seva vida i activitats, es a dir, els empordaneses d´adopció. Així mateix, hi ha personatges mediàtics, però també hi consten aquells que, d´una manera més discreta, han contribuït a crear les bases sobre les quals s´assenta l´excel·lència empordanesa. Les persones incloses pertanyen a tots els segments de la societat i són gent representativa de totes les disciplines.