Més de cinc hores de música al Teatre de Roses per tal de retre homenatge a Carles Garcia, un dels artistes més rellevants del pop-rock alt­empordanès. Companys d´escenari, alumnes i admiradors es van reunir dissabte 20 de gener per a reconèixer aquest personatge imprescindible per la seva creativitat i entusiasme que ha deixat la seva empremta en molts projectes musicals de les darreres quatre dècades.

Entre els moments més emotius de la nit, l´actuació de Samuel Arderiu recuperant Juan currante i La rumba de Cadaqués, dues cançons escrites per Carles Garcia i el pare d´en Samuel, Jordi (Arderiu) Melero. També es va guardar un expectant silenci quan Ian Sala va versionar en català Suzanne de Leonard Cohen, introduint en la lletra uns versos dedicats a Carles Garcia i a la seva parella, Àngels Ortiz. Ella també va sortir a cantar en la recta final del recital amb bandes com La Pell del Violí i Soultrans.

Entre els assistents, s´hi va poder veure l´alcaldessa, Montse Mindan, i altres regidors del consistori rosinc a més de molts músics d´altres conjunts de la comarca de diferents generacions que, de ben segur, haurien accedit a pujar a agafar els instruments i allargar el tribut hores i hores.

Van passar per l´escenari una vintena de grups i cantautors com Rusó Sala, Peter Sarach, Adrià Giner, The Lolita´s Sisters, Yan Ficker, Vicenç Cánovas, Tomàs Fletxa, Òscar Tanús El Gato, Yan Ficker, Tess Blue, Diana Ijsselstein, Aitana o Irún. La cloenda va ser de luxe amb la reunió de Locura de Amor trenta anys després de la publicació del seu primer vinil amb un repertori que aguanta molt bé el pas del temps i on només faltava l´electritzant posada en escena a la qual ens tenia acostumats en Carles Garcia que havia seguit part de la nit entre bastidors i havia sortit fugaçment a escena per a rebre una sincera ovació per part dels assistents. Quan el concert ja havia superat la mitjanit, l´Àngels Ortiz va dir, "en Carles ja ha anat a dormir, ha marxat content". Al llarg del recital es van projectar fotografies i vídeos de l´extensa carrera musical d´aquest músic rebel que molts dels participants en l´homenatge van reconèixer com un autèntic "mestre".