L'escriptor Alejandro Palomas (Barcelona, 1967) s'ha fet aquesta nit amb el 74è Premi Nadal amb la novel·la 'Un amor'. L'autor, guanyador l'any 2016 del Premi de Literatura Infantil i Juvenil del Ministeri de Cultura, es torna a endinsar literàriament en l'entorn familiar després de les celebrades 'Una mare' (Columna), 'Un fill' (Bridge) o 'Un gos' (Columna). La novel·la la protagonitza l'Amàlia, una dona que supera els 70 anys i que viu pels seus fills. La tradicional vetllada literària del dia de Reis també ha distingit amb el 50è Premi Josep Pla a Antoni Bassas (Barcelona, 1961) per l'assaig 'Bon dia, són les 8!', una crònica periodística dels anys que va dirigir i presentar 'El Matí de Catalunya Ràdio'.

Bassas va liderar l'espai radiofònic entre el 1995 i el 2008, temporades en què el programa va ser líder d'audiència. Un any més tard de la seva polèmica sortida de la ràdio pública, es va incorporar a TV3 com a corresponsal als Estats Units i des del 2013 forma part de la direcció del diari 'Ara'.

El premi està dotat amb 6.000 euros i 30 originals optaven a la distinció. 'La fada negra' de Xavier Theros va ser la novel·la guanyadora l'edició anterior.