22 de desembre de 2017
22.12.2017
40 Años
40 Años
Roses

Oscar Gartín presenta la seva obra més 'íntima i sincera' a Ca l'Anita de Roses

L'artista enceta una nova línia amb una sèrie de retrats familiars a l'exposició 'Fragments'

22.12.2017 | 18:43
L´artista rosinc va inaugurar exposició a Ca l´Anita, dissabte.

artista rosinc Oscar Gartín va inaugurar dissabte passat l´exposició Fragments dins el cicle «Mirades Pròpies» que l´Ajuntament de Roses organitza anualment per donar a conèixer i projectar l´obra dels artistes locals. La mostra es podrà visitar fins al 14 de gener a Ca l'Anita.

En aquesta ocasió l´artista presenta una sèrie de retrats familiars, rostres i mirades que busquen anar més enllà del retrat en si, tot presentant una obra pictòrica plena de matisos, però sobretot mostra el seu treball "més íntim, personal i sincer"confessa, trencant amb la seva línia anterior, dedicada als paisatges. "La meva família m´ha inspirat per crear aquestes obres pictòriques on apareixen els meus nebots o la meva àvia". S´hi pot observar en elles el procés de l´obra, des d´elements inacabats que n´insinuen l´inici, fins a aspectes totalment abstractes o d´altres realitzats al detall. És una pintura dinàmica gràcies al traç i al color, que presenta una composició equilibrada, de la qual l´artista assegura sentir-se plenament satisfet. "M´identifico plenament amb aquest treball i m´adono que he tornat als meus inicis, quan feia retrats amb aquesta voluntat d´insinuació". La seva obra és una construcció, i alhora una deconstrucció, que presenta fragments dels quadres al detall o inacabats.

El traç ràpid de l´espàtula, el pinzell i les diferents tècniques així com els diferents llenguatges, li permeten expressar la seva relació amb el mitjà del qual és partícip i observador. Gartín aposta per la fusió d´estils i barreja el realisme i l´abstracció, per expressar allò que el subjecte de l´obra que representa el convida a explicar.

Oscar García Martín neix a Roses l´any 1982. L´any 2001 s´inicia en el món de la pintura i aquesta passió el porta a cursar art i disseny a l´Escola Massana de Barcelona. Comença la seva carrera artística amb una pintura figurativa en la qual utilitza, sobretot, oli sobre llenç amb temàtica paisatgística, basada principalment en els diferents llocs visitats i en el seu entorn. Amb la seva arribada a Barcelona, comença a experimentar diferents tècniques: l´ús de nous materials i de nous procediments i estils que li permeten plasmar les seves percepcions de la realitat en la qual se submergeix de forma diferent a com ho havia fet fins aleshores. La seva darrera exposició ha estat a Barcelona on ha mostrat pintures sobre la ciutat comtal com a temàtica principal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen