Després d´escriure 'La reina faraó', l'escriptora figuerenca Montserrat Segura va decidir no abandonar als seus personatges. Immersa ja en una segona part, va decidir fer-li cas a la seva germana i començà una nova aventura per a lectors més joves, tot fent un salt enrere en el temps. Així ha nascut 'El quadern d´Osiris. Els diaris de Sara Ford', una història il·lustrada per l´artista Dani Tor­rent, que ha seduït els editors de Cal·lígraf i que es va presentar dissabte dia 2 de desembre davant un nodrit públic al Museu de la Tècnica de l´Empordà, a Figueres.

Novament ambientada a l´Egipte que tant estima, ara, però, el 1909, la novel·la ens situa justament en el moment en què els dos protagonistes, la Sara i el Fosc, es coneixen. L´acció arranca quan Sara rep un obsequi de Salacot pel seu aniversari: un diari personal que bateja amb el nom del déu egipci Osiris i on escriurà tot allò que li passa. "Comença amb les petites coses del seu món fins que arriba l´estiu i viuen diferents aventures, algunes una mica dolentes", explica Segura. Fer servir el format de diari íntim fa que el punt de vista sigui el de la nena, malgrat que també reprodueix diàlegs amb altres personatges i escenes molt detallades. L´extensió del diari s´allarga tant com dura l´aventura i deixa les portes obertes a noves històries. De fet, l´interès de Segura és que aquest llibre sigui el primer d´una saga, estil Harry Potter, que acompanyi els lectors en el seu procés de creixement. Així, anirien apareixent títols on els personatges també creixerien i els dedicaria a altres déus egipcis.

Segura reconeix que li diverteix escriure novel·la juvenil i, sobretot, gènere d´aventures. "És gratificant perquè al final sempre hi ha una mica de recompensa", diu l´escriptora, que situa la novel·la en un temps en què arqueòlegs i lladres de tombes es disputaven els secrets amagats sota la sorra. Modelar els personatges ha estat el millor, segons l´autora. D´ells, assegura, li agrada el respecte que es tenen i com s´ajuden. "La Sara és una nena poc arquetípica, molt aventurera i amb caràcter, una nena que li agrada experimentar; i el Fosc, el seu germà egipci, és introvertit, molt respectuós, silenciós, juga poc, dibuixa molt", explica.

L´escriptora sent que viu un bon moment. Després de la bona acollida de 'La reina faraó' i d´haver rebut el premi Recull, el llibre apareixerà el març, ara surt aquesta novel·la i ja treballa en uns contes per a la Capital de la Sardana. "Rebre un premi és com si et donessin, per fi, el carnet d´escriptora, t´injecten ganes de batallar", afirma.