Amb la clara voluntat d´apropar el gran públic a les arts escèniques de carrer i, naturalment, a la dansa, Agitart ha programat una segona edició de Nordansa amb una ruta de dansa de carrer a Figueres. La diferència respecte a l´edició passada, i adaptant-se a la manifestació que es farà dissabte a la tarda a Barcelona, és que la proposta es desenvoluparà, finalment, en dos dies, aquest dissabte i diumenge, i no al llarg d´un mes. Totes les actuacions són gratuïtes.

"Volíem dirigir la proposta a tothom", comenta el director d´Agitart i coordinador de Nordansa, Roger Fernàndez. En aquest sentit, l´any passat Nordansa va aconseguir molt bona acceptació, però es va centrar en un espectador molt concret. Enguany, la idea era obrir el ventall. "Volem fer espectacles per a tots els públics, que vegin que és dansa però que hi ha diferents estils i disciplines", comenta el director.

Nordansa, integrada dins el Pla d´Impuls de la Dansa de la Generalitat, arrencarà dissabte a les 12 del migdia amb la presentació d´un llibre acabat de sortir del forn, 'El carrer és nostre', a la llibreria Edison. Tot seguit, davant mateix d´aquest espai, es presentarà el solo Frontera, del coreògraf i ballarí Miquel Barcelona, "un artista subtil que treballa molt amb objectes i en primera persona".

Les coreografies seguiran diumenge a partir de dos quarts de sis de la tarda i es podran visionar a manera de ruta de dansa. Els primers dos muntatges, entre quinze i trenta minuts de durada, es faran a la placeta baixa de la Rambla. La primera peça serà 'Larrua' de la companyia Proyecto Larrua que presenta una coreografia molt centrada en el contacte físic. La darrera proposta de carrer serà 'Dosis', amb la companyia Unaiuna. Com explica Fernàndez, aquesta peça suposa un canvi respecte a les anteriors, ja que combina dansa i teatre.

El colofó es viurà a un quart de set de la tarda, dins del Teatre i a càrrec del coreògraf Pere Saura que presenta 'Danza Real Ya!' Saura proposa un collage coreogràfic a partir de quatre coreografies icòniques de la dansa (el claqué de 'Singing in the rain'; la disco de Saturday Night; la dansa contemporània de 'Rosas' i la dansa clàssica de 'La mort del cigne') i les reinterpreta fent un exercici d´autocrítica humorística. Aquest muntatge és gratuït però cal reservar, enviant un mail a info@agitart.com, perquè les places es limiten a un centenar d´espectadors.

Quelcom que enguany no es podrà fer, a diferència de l´any passat per falta de pressupost, són les masterclasses. Fernàndez també es dol que l´espectacle 'Producció Nacional de Dansa', promogut per la Generalitat, que tenia previst ser el febrer a Figueres, no es podrà veure a casa nostra, ja que el Teatre estarà en obres.