'Un ballo in maschera' de Giuseppe Verdi és l'òpera programada al Liceu de Barcelona. Interpretada pel reconegut tenor polonès Piotr Beczala i la soprano Keri Alkema, el muntatge es retransmet aquest dimarts en directe i es podrà visionar des de la Sala Toni Montal de La Cate, a Figueres. La cita serà a les 19.15 hores quan la soprano Clara Valero presentarà la proposta. Mitja hora més tard començarà la retransmissió que s'allargarà unes tres hores, amb dos entreactes. L'acte és d'accès lliure i gratuït.

Un ballo in maschera és un elegant joc de seducció i traició, enveges i conspiracions, però també passions amoroses, gelosies, venjances i el perdó final. Es tracta d'una obra mestra de Verdi que va despertar, en el seu moment, les ires i prohibicions de la censura del seu temps obligant al compositor i llibretista a fer-hi canvis: de la Suècia original de Gustau III al llunyà Boston del governador Riccardo.

La posada en escena està signada per Vicent Boussard qui reforça l'ambient fosc i de misteri que envolta la peça operística i compta amb el vestuari de Christian Lacroix i la sobrietat escenogràfica de Vincent Lemaire, que permet concentrar l'atenció en el nucli dramàtic de la partitura.