A finals del 2016, en el marc del projecte de documentació de l´arxiu de la fàbrica es van recuperar diferents plànols tècnics de maquinària i diagrames de fàbriques de farina de diverses marques comercials i farineres de la comarca. Tots ells presentaven fongs, arrugues i plecs desiguals que han patit durant anys. Pel valor històric i documental d´aquests plànols, l´Ecomuseu-Farinera va decidir restaurar-los.

Concretament, s´han restaurat 7 plànols: 4 cianotips i 3 heliogràfics. Un d´aquests plànols és de la Farinera de Castelló d´Empúries, concretament de l´emplaçament d´un joc de moles marca José Pané de Barcelona de l´any 1917. Uns altres són de la Farinera San Salvador de Figueres, propietat de la família Bordas: un diagrama del 1917 dissenyat per la marca Murt i Morros de Barcelona, i un dibuix plànol a llapis d´un possible elevador de l´any 1952. I finalment, un diagrama del 1915 de la marca Bühler Hermanos Barcelona per la instal·lació d´una fàbrica de farines al Molí d´en Gorgot.

La tasca de restauració la portat a terme l´equip de restauració Estudi B2, que ha procedit a fer-ne una primera neteja mecànica per eliminar la brutícia superficial, llavors una neteja humida per tal de diluir les taques, desprès una desacidificació, seguida de la consolidació i reintegració dels estrips i dels suports mitjançant empelts de paper japonès i finalment la laminació i aplanat amb proteccions individuals i la protecció dins d´un funda de Melinex-Reemay amb un suport de cartró de conservació.

En el cas del plànol més gran de mides 97×74 cm s´ha procedit a fer una laminació amb paper japonès per tal de donar-li consistència i facilitar la seva manipulació.

Els plànols un cop restaurats seran digitalitzats i dipositats a l´arxiu municipal de Castelló d´Empúries. També està previst exposar-ne algun dins el discurs museogràfic.

La restauració ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.