La Fundació Gala-Salvador Dalí es complau en informar que el documental La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí, produït per la Fundació, va ser seleccionat per ser projectat durant la jornada inaugural del Festival Artecinema de Nàpols, que es va celebrar ahir 19 d’octubre. Es tracta d’un festival internacional de films sobre art contemporani nascut el 1996 amb l’objectiu de donar a conèixer al gran públic les diferents expressions de l’art.

La presentació va tenir lloc al prestigiós Teatro San Carlo de Nàpols i va anar a càrrec de Montse Aguer, directora dels Museus Dalí i coguionista del documental, i David Pujol director i coguionista del projecte. Durant la vetllada, Laura Trisorio, directora del festival, va explicar que la decisió d’inaugurar l’edició d’enguany d’Artecinema amb aquest documental produït per la Fundació Dalí era sobretot perquè mostra una visió innovadora de la figura de Salvador Dalí, que surt de l’estereotip a què estem acostumats. Al Festival Artecinema, que se celebra a Nàpols del 19 al 22 d’octubre, es van seleccionar tan sols 25 pel·lícules de les 100 que s’hi havien presentat, entre les quals hi trobem La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí.

El documental es podrà veure a Figueres el dia 29 de novembre a dos quarts de nou del vespre a la Catequística, amb presència de Montse Aguer i David Pujol, en un acte organitzat pels Amics dels Museus Dalí.

Sinopsi

La casa de Salvador Dalí, l’única residència i taller estable que va tenir, serveix de fil conductor per explicar la seva vida i obra, una biografia i una creació que recorren tot el segle XX. Aquest documental ens permet també destacar la forta vinculació del pintor amb el paisatge de Cadaqués, Portlligat i el cap de Creus, un paisatge del qual s’amara, que el condiciona i determina. I alhora explicar aspectes més desconeguts de la biografia de Salvador Dalí, especialment les relacions amb el seu pare i la seva germana i primera model, Anna Maria, relacions que ens ajuden a entendre determinats aspectes de la seva obra i la seva vida. Conèixer la casa-taller de Portlligat és conèixer més íntimament Salvador Dalí, és conèixer Dalí i Gala al seu hàbitat, és tenir accés al sancta sanctorum del pintor.