10 de octubre de 2017
10.10.2017
40 Años
40 Años
Castelló d'Empúries

La Ruta de l'Art aposta per la diversitat i la qualitat per celebrar una dècada de vida

Del 12 al 15 d'octubre, vint espais públics i privats de Castelló d'Empúries acolliran l'exposició de noranta artistes convidats

10.10.2017 | 16:49
La Ruta s´allarga quatre dies

La Ruta de l´Art de Castelló d´Empúries s´ha convertit ja en un referent cultural a tot l´estat, i enguany la desena edició arriba del 12 al 15 d´octubre, plenament consolidada i amb la presència de noranta artistes de tots els estils i disciplines, entre ells representants de Galícia i Madrid, i una àmplia presència d´obres procedents d´arreu de Catalunya i també d´artistes locals. "Aquesta diversitat és el que fa que aquest esdeveniment sigui especial i tingui un públic ampli", reconeix l´ànima de la Ruta, Anna Maria Constanseu, artista establerta a Castelló d´Empúries que ha fet possible que la Ruta perduri durant una dècada ja al municipi: "ha estat complicat arribar fins aquí, però els que estimem l´art veiem recompensat l´esforç i el sacrifici".

Activitats paral·leles

La programació d´enguany inclou un ampli ventall d´activitats paral·leles. S´obrirà dijous dia 12 donant pas a la primera de les propostes, "que han anat cobrant cada any més importància". Aquest mateix dia, a les 12 del migdia, es presentarà el llibre Crema Londres a Tarragona de la fotògrafa Roser Arqués, una de les artistes participants en la Mostra. L´obertura oficial es farà a les quatre de la tarda i a les vuit del vespre s´han previst diferents actuacions musicals per celebrar l´aniversari: hi haurà música en directe amb els Serfs Música i a continuació els Senyors del Foc faran un espectacle d´homenatge a aquests deu anys.

La Ruta es podrà visitar en una vintena d´espais públics i privats del municipi i en aquesta edició s´afegeix l´Espai Zero, al Rentador, on es farà una acció puntual i també Casa Pastell, situada a la plaça dels Homes. Les exposicions es podran visitar al llarg de divendres, dissabte i diumenge, jornada que es tancarà amb una activitat nova, un concert de Cor i Orgue a càrrec de l´Orfeó Laudate-Jonatan Carbó dirigit per David Malet, a la Basílica de Castelló d´Empúries i amb entrada gratuïta.

Un dels espais consolidats de la Ruta és el Mercat d´Art, instal·lat a la Sala Municipal, on es combinarà l´activitat amb tast de vins. L´objectiu és oferir al visitant l´opció de comprar art a bon preu, i al mateix temps col·laborar solidàriament amb Mifas (bàsquet en cadira de rodes).
L´alcalde Salvi Güell s´ha mostrat satisfet de la rellevància que ha adquirit aquest esdeveniment cultural al municipi i s´ha destacat un cop més la seva qualitat.

Art consagrat i emergent

Enguany participen en la mostra alumnes i professors de l´Escola de Belles Arts de Barcelona, i també s´ha convidat a l´Escola d´Arts d´Olot. Entre els participants, vinguts d´arreu de Catalunya, destaca la presència també d´artistes reconeguts de Madrid i Galícia.

La Ruta de l´Art va començar l´any 2008 amb 40 artistes i 18 espais. Des dels inicis ha fet una amalgama entre artistes de renom i futures promeses i actualment, amb la celebració d´aquesta desena edició, la Ruta es manté ferma a la seva marca, creant el seu propi nom i sense caure en la temptació de perdre l´essència romàntica que la va fer néixer, la passió per l´art.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen