L'Ajuntament de Figueres preveu invetir 350.000 euros en la rehabilitació de l'antic cinema Las Vegas que vol portar a terme el cineasta Ventura Pons. La col·laboració econòmica permetria que l'edifici pogués ser utilitzat com a sala municipal. El cineasta desitjava poder estrenar el film 'Miss Dalí' al cinema, però l'Ajuntament creu que no podrà està obert fins almenys la primavera de l'any vinent.

L'alcaldessa, Marta Felip, va avançar en una entrevista a Empordà televisió "s'està treballant en un conveni que possibiliti la participació de l'Ajuntament en la rehabilitació d'aquest espai" i que això «permetrà una contrapartida» perquè es pugui fer ús per a actes.

El conveni en el que es treballa contemplaria una inversió d'uns 350.000 euros i l'alcaldessa informava que estava previst donar-lo a conèixer a la resta de formacions que integren el consistori properament. La situació política actual hauria alentit aquest tràmit.

L'edifici de l'antic cinema que ha llogat Ventura Pons disposarà d'una platea principal amb una capacitat per a cinc-centes persones i dues sales més per a un centenar.

L'alcaldessa destacava que a la ciutat li interessa disposar d'una sala d'aquestes característiques perquè el Teatre El Jardí per algun tipus d'actes no és el lloc més idoni, i la Cate i els Caputxins tenen menor capacitat.

"És magnific poder tenir un espai de congressos aprofitant aquesta sinèrgia amb la iniciativa privada", deia Felip.

L'alcaldessa apuntava, abans que pugui donar-se aquest debat, que "no m'agradaria que s'assimilés aquest cas al que va ser el museu del Circ" perquè "ni la quantitat ni el projecte tenen res a veure".

Ressó internacional

A banda de l'ús que es pugui donar des del'Ajuntament, es valora molt positivament el que li pugui donar el cineasta. Felip està convençuda pot donar nom a Figueres a nivell internacional. Ventura Pons ha recuperat altres antics cinemes com el Texas, a Barcelona, o l'Albatros, de València.

En el cas del de Figueres "li agradaria estrenar 'Miss Dalí' a las Vegas", però no creu que sigui possible, diu l'alcaldessa, i apunta la data de les Fires i Festes de la Santa Creu.