10 de octubre de 2017
10.10.2017
40 Años
40 Años
Castelló d'Empúries

Anna M. Constanseu: 'L'art és aquell cuc que em tira, és sacrificat, però recompensa'

La Ruta de l'Art compleix deu anys de vida a Castelló d'Empúries, del 12 al 15 d'octubre

10.10.2017 | 16:24
L´ànima de la Ruta de l´art, Anna Maria Constanseu

La Ruta d´Art, que es realitza a Castelló d'Empúries, del 12 al 15 d'octubre, va començar fa deu anys fruit de la il·lusió de l´artista castellonina Anna Maria Constanseu, que constata com la pluralitat ha fet créixer i evolucionar aquest esdevenimen. Noranta-un artistes ocuparan una vintena d'espais públics i privats del municipi.

Què ha representat per a vostè arribar als deu anys?

Ha estat una marató total, costa molt, l´Ajuntament t´ajuda, però has de buscar finançament arreu. Enguany sortejo una obra meva per recollir fons, perquè jo soc la imatge del cartell dels deu anys, un homenatge que m´han fet Jordi Cassú i Núria Pallisera.

Ha estat i continua sent difícil tirar endavant la Ruta?

Els que estimem l´art som masoques, perquè és molt complicat tirar endavant l´art, costa molt, molta feina i sacrifici, però per mi l´art és aquell cuc que em tira, ho faig perquè vull, ho gaudeixo i crec que té els seus premis.

En què s´ha convertit?

S´ha convertit en un referent. La ruta no es limita a un sol estil, hi caben tots, vingui el públic que vingui sempre trobarà un espai on hi haurà el que li agradi. D´aquesta manera tenim un públic molt complet. Des de fa quatre anys ve una representació de la Facultat de Belles Arts de Barcelona, professors i alumnes que han acabat la carrera i aquest any també s´ha afegit com a col·lectiu l´Escola d´Art d´Olot.

Hi ha algun esdeveniment d´aquestes característiques a l´estat?

No hi ha cap més a tot Espanya, com la que fem nosaltres. Ve gent molt bona de Barcelona i també artistes de Madrid i de Galícia que van venir convidats el primer any i estan il·lusionats de tornar. De Madrid ve en José Cabello i de Galícia Manuel Súarez i Nuria Vilanova.

La Ruta s´ha mantingut fidel a la seva essència o de quina manera ha evolucionat?

Cada any oferim el mateix nombre d´espais, però ha guanyat en qualitat, pel que fa als artistes hi ve gent molt potent i també hem incorporat tots els estils que hi ha dins l´art. Al principi hi havia només pintura i escultura, però ara ja s´ha incorporat fotografia, arts gràfiques.

Quins al·licients trobarà el visitant?

Al públic li diria que deixem d´estar les cabòries, gaudim una estona, venim a passejar, el poble estarà maco, venim a veure espais, art i, si volen, es poden quedar a dinar, i, a la tarda, continuar gaudint de l´art.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen