Els assistents a la primera Trobada del Soci de l'entitat La Cate de Figueres van decidir, aquest passat dissabte, anomenar ´Cata La Cate´ a aquestes iniciatives que tindran lloc cada primer dissabte de mes a les 12 del migdia. Aquest nou nom pretén captar l´atenció dels socis i ciutadans empordanesos per tal que participin activament en aquest nou espai comú, on es debatran i comentaran diversos aspectes de l´entitat, com la programació o el funcionament intern. La propera trobada tindrà lloc el dissabte 4 de novembre.

La primrea Trobada del Soci va comptar amb la participació d´una quinzena de socis i voluntaris, els quals van establir les bases d´un nou espai comú de debat i opinió sota el nom "Cata La Cate". Entre tots es va decidir que aquest nom seria provisional, i que tindria una durada màxima d´un any, temps durant el qual s´intentaria captar més assistents a les trobades i donar-los la oportunitat de conèixer i participar a l´entitat.

En aquesta primera trobada també es va decidir que l´espai Cata La Cate tindria lloc el primer dissabte de cada mes a les 12 del migdia i que es parlaria de diverses temàtiques que afecten a l´entitat com la programació, la difusió de les activitats, la participació dels socis i la creació de noves propostes culturals a la ciutat i a la comarca.

Tot i que l´objectiu principal d´aquest primer encontre era definir un nom i una freqüència de trobada, els assistents van fer les seves primeres aportacions i es va parlar de potenciar branques culturals com la poesia o la presentació de llibres, la possibilitat de acollir parelles lingüístiques i la necessitat de millorar la difusió i publicitat de la programació que es fa des de l´entitat.

El 4 de novembre s´iniciaran les trobades ´Cata La Cate´ i es definirà el funcionament i ordre del dia aquest nou espai comú sociocultural i participatiu.