08 de octubre de 2017
08.10.2017
40 Años
40 Años
Figueres

Pilar Farrés duu a terme la performance 'Rebutjats' dins les Jornades en Solidaritat i Cooperació de Figueres

L'artista reflexiona sobre la situació dels refugiats en l'actualitat

08.10.2017 | 17:34
L´acció es va fer al centre cívic Joaquim Xirau

Pilar Farrés va dur a terme la performance 'Rebutjats' al Centre Cívic Joaquim Xirau (Marca de l´Ham) de Figueres en el marc de les II Jornades Formatives en Solidaritat i Cooperació.

Aquesta performance s'havia dut a terme dues vegades abans, totes dues en el marc d'Empordoneses 2016. La primera al Museu del Joguet de Catalunya, la Rambla de Figueres i als carrers adjacents; i la segona a la Plaça Catalunya i Plaça del Gra. Aquesta acció vol denunciar la falta de solidaritat dels governs envers els refugiats.

Convidant a la reflexió 

De Refugiats a Rebutjats. Fugen de la mort amb la il·lusió de ser acollits per la pròspera Europa, d'obtenir-hi un refugi. Estafats per les màfies, travessen el mar. Molts d´ells no aconsegueixen arribar a les platges. I els que hi arriben, són emmagatzemats en campaments sense els més mínims serveis. Malviuen precàriament, amb fred i pluja, oblidats. Al final del camí es troben amb el filferro espinós, tanques i militars que els impedeixen el pas, no poden avançar, per ser, finalment, Rebutjats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema