04 de octubre de 2017
04.10.2017
Figueres

Dos premis per al documental sobre Dalí a Portlligat al Festival Arte Non Stop de l'Argentina

'La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí' ha rebut el Premi a Millor Documental i Premi a Millor Pel·lícula

04.10.2017 | 17:59
El documental ha estat distingit a Buenos Aires

El documental 'La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí', produït per la Fundació Salvador Dalí, ha guanyat dos guardons del Arte Non Stop Festival International Film & Art Festival BA 2017: Premi a Millor Documental i Premi a Millor Pel·lícula celebrat a Buenos Aires del 27 al 30 de setembre. Es comptava entre els 7 finalistes a la categoria de documentals d´un total de 1.200 projectes que representaven més de 80 països de tot el món. L´argumentació del jurat ha estat la següent: "En virtut de la bellesa artística, poètica i romàntica que transmet el documental, no tan sols pel que fa a l´obra consagrada i majestuosa del gran pintor Salvador Dalí, sinó també pel virtuosisme narratiu amb el què han acompanyat i plasmat les imatges, pel contingut, la vida personal i el valor històric amb què presenten la genialitat de Dalí i el seu entorn de Portlligat en la seva essència, la seva obra i la seva vida, que no fa més que meravellar-nos novament i que desitgem veure el film un cop rere l´altre."

La casa de Salvador Dalí, l´única residència i taller estable que va tenir, serveix de fil conductor per explicar la seva  vida i obra, una biografia i una creació que recorren tot el segle XX. Aquest documental ens permet també destacar la forta vinculació del pintor amb el paisatge de Cadaqués, Portlligat i el cap de Creus, un paisatge del qual s´amara, que el condiciona i determina. I alhora explicar aspectes més desconeguts de la biografia de Salvador Dalí, especialment les relacions amb el seu pare i la seva germana i primera model, Anna Maria, relacions que ens ajuden a entendre determinats aspectes de la seva obra i la seva vida. Conèixer la casa-taller de Portlligat és conèixer més íntimament Salvador Dalí, és conèixer Dalí i Gala al seu hàbitat, és tenir accés al sancta sanctorum del pintor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook