Amb la seva aura duchampiana fundacional, la 13a Trobada La Muga Caula celebra el centenari del ready-made més polèmic, la Fauntain-Urinari (1917) i el vincula amb el Salt de la Caula. Seguint el seu flux de moviment perpetu, Fluxus i l’obra pòstuma de Duchamp, Étant donnés. La Muga Caula, centrada en el món de la poesia d’acció, la performance i l’art viu, ha convidat enguany fins a 27 artistes que, arribats de nou països diferents, desplegaran el seu talent i creativitat.

Des de divendres passat i fins diumenge, es presentaran 24 performances, així com un nombre indeterminat d’accions espontànies dins l’espai BE (Breu i Espontani), un concert i un vídeo d’acció així com dos llibres de poesia i una revista de recerca artística amb la participació d’un total de 27 artistes de diverses categories com performers, documentalistes, músics i artistes culinaris.

Tres registres diferents

Tal com expliquen els organitzadors, el públic de la Trobada podrà conèixer tres registres diferents de cada artista participant amb les accions BE d’un minut de durada (dins la tradició Fluxus i conceptual), de 20 a 30 minuts com a format internacional i les duracionals simultànies de dues hores. Les accions són obertes a tothom sense inscripció prèvia.

Quelcom que és vital per a l’existència de la Trobada, és la tradicional convivència entre artistes, públic i voluntaris en els diferents àpats de la trobada. Enguany, aquesta es veurà enriquida amb la cuina artística de Clara Garí i Mar Serinya, així com amb la paella popular de Juanjo Rodríguez i el concert de Venivinum.

D’altra banda, enguany també hi haurà la presentació de diverses publicacions, entre elles Arbres de sal desdibuixada d’Àngel Rodríguez, diumenge, a les 11 del matí. A més, a la botiga de la Muga Caula, es podrà adquirir tant el cartell, el bo d’adjunt i la samarreta d’aquest any (obres de Marina Barsy Janer X Isil Sol Vil, Puerto Rico / Catalunya; Kubra Khademi, Afganistan, i Teresa Sabater, Catalunya, respectivament), aixi com totes les publicacions de la Muga Caula d’anys anteriors.