15 de setembre de 2017
15.09.2017
40 Años
40 Años
Les Escaules

Vint-i-set artistes se citen a la Trobada La Muga Caula

Celebren el centenari del «ready made» vinculant-lo al Salt de la Caula

15.09.2017 | 18:41
Detall de l´obra de Marina Barsy Janer x Isil-Sol-Vil

Amb la seva aura duchampiana fundacional, la 13a Trobada La Muga Caula celebra el centenari del ready-made més polèmic, la Fauntain-Urinari (1917) i el vincula amb el Salt de la Caula. Seguint el seu flux de moviment perpetu, Fluxus i l´obra pòstuma de Duchamp, Étant donnés. La Muga Caula, centrada en el món de la poesia d´acció, la performance i l´art viu, ha convidat enguany fins a 27 artistes que, arribats de nou països diferents, desplegaran el seu talent i creativitat.

Des de divendres passat i fins diumenge, es presentaran 24 performances, així com un nombre indeterminat d´accions espontànies dins l´espai BE (Breu i Espontani), un concert i un vídeo d´acció així com dos llibres de poesia i una revista de recerca artística amb la participació d´un total de 27 artistes de diverses categories com performers, documentalistes, músics i artistes culinaris.

Tres registres diferents

Tal com expliquen els organitzadors, el públic de la Trobada podrà conèixer tres registres diferents de cada artista participant amb les accions BE d´un minut de durada (dins la tradició Fluxus i conceptual), de 20 a 30 minuts com a format internacional i les duracionals simultànies de dues hores. Les accions són obertes a tothom sense inscripció prèvia.

Quelcom que és vital per a l´existència de la Trobada, és la tradicional convivència entre artistes, públic i voluntaris en els diferents àpats de la trobada. Enguany, aquesta es veurà enriquida amb la cuina artística de Clara Garí i Mar Serinya, així com amb la paella popular de Juanjo Rodríguez i el concert de Venivinum.

D´altra banda, enguany també hi haurà la presentació de diverses publicacions, entre elles Arbres de sal desdibuixadaÀngel Rodríguez, diumenge, a les 11 del matí. A més, a la botiga de la Muga Caula, es podrà adquirir tant el cartell, el bo d´adjunt i la samarreta d´aquest any (obres de Marina Barsy Janer X Isil Sol Vil, Puerto Rico / Catalunya; Kubra Khademi, Afganistan, i Teresa Sabater, Catalunya, respectivament), aixi com totes les publicacions de la Muga Caula d´anys anteriors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema