El cantant portuguès Salvador Sobral, guanyador de l'última edició del festival d'Eurovisió, ha anunciat que es retira temporalment a causa de problemes de salut, per la qual cosa cancel·larà tota la seva agenda de concerts.

"La meva salut és fràgil", va assegurar el cantant portuguès en un vídeo publicat a Youtube, en què va manifestar que estarà "amb força" mentre roman allunyat dels escenaris.

El seu últim concert abans de retirar-se temporalment tindrà lloc el proper divendres a les 21.30 hores (20.30 GMT) als Jardins del Casino de Estoril, en el marc de la Fira Internacional de Cascais.

"Lliuraré el meu cos a la ciència" per tenir les cures mèdiques oportunes, va afirmar Sobral, alhora que va deixar clara la seva intenció de tornar "aviat", encara que no sap quant de temps durarà la seva absència en els escenaris.

Al vídeo, titulat "Hola, fins després", Salvador Sobral també va demanar "respecte per la seva privacitat", en relació a les especulacions publicades sobre el seu estat de salut, sobre el qual mai ha ofert detalls.

Sobral té 27 anys i el 13 de maig va aconseguir amb la cançó "Amor pèls dois" (Estimar pels dos) que Portugal vencés Eurovisió per primera vegada en la història del festival.

El disc amb el qual ha protagonitzat una gira de concerts en els últims mesos es titula "Excuse me" i té una cançó en espanyol titulada "Ai amor".

L'enorme popularitat que li va donar el seu èxit a Eurovisió ha fet que s'esgoti l'aforament en cada un dels concerts que ha donat aquest estiu.

Sobral va ser estudiant del programa Erasmus a Palma de Mallorca i també va estar dos anys en una escola de música de Barcelona.