L'exposició ExPresó és un relat de diferents mirades i diferents sentirs d'un espai tancat on havien conviscut persones tancades, privades de llibertat. La primera idea del projecte, era entrar dins la presó, ara buida, i ocupar les cel·les amb diferents artistes i diferents disciplines, per convidar la gent de la ciutat a apropar-se a un lloc pensat per no entrar-hi mai."Diferents impediments no ho feien viable, però sí va ser possible fer-nos dipositaris per uns dies de les claus per accedir amb un reduït grup de persones, 17 fotògrafs que van deixar constància de l´espai, ara buit, impregnat de milers d´històries molt diferents, d´uns espais on la falta de llibertat, queda latent en els escrits de les parets de les seves cel·les, dutxes, passadissos foscos, cel·les d´aïllament" explica Dolors Ventós, que juntament amb Luís Izquierdo Mosso han comissariat l´exposició. ExPresó també serveix com a reclam a les administracions per utilitzar espais tancats per a usos culturals.

"No ha estat un projecte fàcil des del principi i si va ser difícil entrar, més ho ha estat que vegi la llum, després d´un xic més d´un any" comenta Ventós. "Sí que vàrem tenir el suport del regidor de Cultura, el tècnic de Cultura i l'alcaldia que varen creure en el projecte i varen treballar per ell, encara que la falta de coordinació ha estat des del principi un entrebanc i fins al moment de la retirada". Finalment ho fa un any després del previst. S´inaugurà el 4 d´agost d´enguany i estava prevista la data de tancament el 30 del mateix més, tenint en compte que l´Acústica ocuparia aquest espai els dies del Festival. "Però com si de containers d´escombraries es tractessin i sense gens de respecte ni consideració per la feina de la resta, es desmunta el 25, tot ocasionant perjudicis, cap als responsables, els fotògrafs i la gent que tenia previst venir a la ciutat per poder veure l´exposició fins al 30".

A causa del ressò de les xarxes socials sobre la precipitada retirada, "l´Ajuntament demana disculpes i fa arribar el seu malestar per la descoordinació proposant que retorni a la plaça de la Palmera quan acabi l´Acústica". S´hi mantindrà fins a principis d´octubre i després es podrà veure a diferents indrets com al barri de la Presó, i a la nova Presó al Puig de les Bases. És un projecte social, cultural que ens apropa aquest espai, gràcies als textos de Joan Falgueres i Jaume Santaló, per entendre´l un xic més, també gràcies a les 17 visions diferents dels artistes: "De la seva mirada depenia l´accés de la ciutadania a un espai de clausura específicament pensat per aquells que no saben gestionar la condició de ciutadans. Enfilats dalt l´espiell, aquesta és la seva crònica", explica Cristina Masanés en un dels plafons retirats.