L'Ajuntament de Figueres ha presentat aquest matí la temporada escènica de tardor 2017, que comença a finals de setembre i s'allarga fins a finals d'any, amb el tradicional tancament dels Pastorets. La programació recull més d’una trentena de propostes de teatre, música, dansa i infantils i, de nou, permetrà veure reconeguts actors i actrius del panorama teatral català sobre els escenaris de la ciutat com Pere Arquillué, Francesc Orella, Lluís Villanueva, Vicky Peña, Lluís Soler, Mercè Arànega o Pepa Plana, així com companyies reconegudes com Les Antonietes o els Farrés Brothers.

Com és habitual, les propostes teatrals de l'Ajuntament es categoritzen en espectacles excel·lent, al Teatre Municipal el Jardí, i espectacles estrella, a la Sala La Cate. El Teatre el Jardí acollirà obres com Art, de Yasmina Reza, amb Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva; Dansa de Mort d'August Strindberg, adaptada i dirigida per Jordi Casanovas, i interpretada per Lluís Soler, Mercè Arànega i Jordi Figueras, o La visita de la vella Dama de Friedrich Durrenmatt, dirigida per Jordi Palet i interpretada per la companyia Farrés Brothers amb Vicky Peña.

La Sala La Cate acollirà espectacles estrella com Mambo, d'Oriol Tarrason, amb la companyia Les Antonietes, Les Dones sàvies de Molière, amb Ricard Farré i Enric Cambray; Pensió Edèn, de Pep Vila, interpretada per la companyia Estat particular; o Ens havíem barallat tant!, un diàleg en el temps entre Montserrat Roig i Maria Aurèlia Capmany d'Ivan Padilla.

A banda de teatre, la programació escènica de tardor 2017 també inclou altres gèneres com l'òpera amb el concert Il convito, interpretat per Òpera Jove, Tempesta Esvaïda, amb text de l'escriptora figuerenca Carme Montoriol (1893-1966) i música de Joaquim Serra (1907-1957), o La serva padrona, interpretada per Teatre de les Comèdies. La música també hi és ben present amb propostes de diferents estils amb artistes com Paulina Dumanaite; Mariona Camats, la flamant guanyadora de la Beca Internacional que atorga la Fundació Pau Casals; el cantautor italià Alessio Arena; o el concert commemoratiu 200 anys del naixement de Pep Ventura, amb l'orquestra Filharmònica de Catalunya i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà.

L'Ajuntament de Figueres manté la política de preus de la temporada de gener a juliol de 2017, de manera que les entrades dels espectacles excel·lent del Teatre Municipal el Jardí tenen un cost de 15 € a la zona de platea i llotges de platea, i de 12 € al primer i el segon pis. Pel que fa als espectacles estrella de La Cate, les entrades tenen un preu únic de 12 €. La combinació d’un espectacle excel·lent i un estrella és de 22 € amb entrades de platea i llotges de platea i de 19 € amb entrades del primer i segon pis.

El dijous 7 de setembre s'inicia la venda d'entrades anticipades a la taquilla del Teatre Municipal el Jardí, de 19 a 21 h, i a la pàgina web www.figueresaescena.com a partir de les 19.30 h. Les entrades també es podran adquirir a les taquilles de la sala on tingui lloc la funció dues hores abans de l’inici de la representació. Pel que fa als espectacles infantils, la Campanya de Teatre Amateur i els concerts organitzats a l’Auditori Caputxins, les entrades estaran disponibles a les taquilles de la Sala La Cate i de l’Auditori Caputxins una hora abans de començar la funció.

L'alcaldessa de Figueres i regidora de Cultura, Marta Felip, ha afirmat: "Un any més, seguim amb una programació d'altíssima qualitat amb una política de preus reduïts per acostar el màxim de públic possible als espais culturals de la ciutat, i així ho reflecteixen les xifres amb més de 44.000 espectadors en els últims 3 anys".