Txarango, el binomi Manel-Els Amics de les Arts, Bebe, ZOO, C. Tangana, Blaumut, Gertrudis i Dàmaris Gelabert han estat els concerts més multitudinaris del Festival Acústica de Figueres que aquest diumenge ha tancat consolidant els 100.000 espectadors.

La comoditat de l'espectador, un dels objectius d'aquesta edició, s'ha assolit amb èxit gràcies als sis espais, que "aconsegueixenesponjar el públic en els moments de màxima afluència", segons ah indicat l'organització en un comunicat. El nou escenari de la Plaça de la Palmera ha permès ampliar el perímetre vial i el trànsit d'espectadors.

Els artistes que visitaven per primera vegada el festival -més del 50%- confirmen que l'escena catalana es regenera i que, a més, arrossega gran quantitat de nou públic jove, que assegura el futur del certamen tan a nivell artístic com d'assistència. ZOO, C. Tangana, Rosalía i Refree, Maria Arnal i Marcel Bagés, Ramon Mirabet, Bad Gyal, Pavvla i Morena! són alguns dels artistes que proven aquesta regeneració.

L'Acústica és més que un festival de música. Una vegada més ha fet que el centre urbà de Figueres sigui un gran espai d'oci on els espectadors no només han pogut assistir a concerts sinó que també, com diu la cançó de Gossos, "corren pels carrers corren", han omplert a vessar la Zona de Food Trucks, el Market, l'Acústica Club, el Cuban Corner o la Fira del disc de col·leccionista.

Durant el concert inaugural es va fer un minut de silenci per les víctimes de l'atemptat de Barcelona. Molts artistes durant el festival han fet homenatges i han mostrat la seva repulsa contra aquesta barbàrie. Els dispositius de la Guàrdia Urbana de la ciutat i dels Mossos d'Esquadra, amb 90 efectius en total, més l'empresa privada del festival, han garantit el bon funcionament. En cap moment s'ha viscut cap clima d'inseguretat. Els espectadors no han tingut por d'assistir al primer gran esdeveniment musical i més multitudinari del país després dels atemptats del 17A.

L'Acustiqueta torna a propiciar que la franja diürna de l'Acústica sigui una de les de màxima afluència, convocant a públic d'arreu del país, disposat a viure en família el seu primer festival. A falta dels dos darrers concerts, l'Acustiqueta segueix erigint-se com el festival per famílies amb més afluència del país. Dàmaris Gelabert omple a vessar l'escenari principal, Llibert Fortuny sorprèn amb el seu espectacle didàctic i participatiu, i Gossos guanyen nous adeptes gràcies a la seva descàrrega de rock.

En definitiva, es pot parlar de la setzena edició com "una de les millors de la història del festival". Un fet que deixa palès que l'Acústica, el festival que tanca la temporada de festivals d'estiu, continua passant per un dels seus moments més dolços. Amb setze edicions s'ha convertit en un dels esdeveniment més esperats pels amants de la música catalana.