Amb una sala de cerimònies del Tanatori Vicens de Figueres plena, la ciutat que el va veure néixer fa 89 anys s'ha acomiadat aquest matí de diumenge d'un dels seus fills més il·lustres, Ramon Boixadós. President durant més de 26 anys de la Fundació Gala-Dalí, la cerimònia de recordatori ha aplegat la seva família, els amics, membres i patrons de la Fundació Gala-Dalí així com alguns treballadors, i autoritats. Entre els assistents l'advocat Miquel Roca, l'expolític i historiador Joaquim Nadal; la directora dels Museus Dalí, Montse Aguer; el gerent de la Fundació, Joan Manel Sevillano, entre molts altres. Cal destacar que aquest dissabte, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va atansar-se fins al tanatori per donar personalment el condol a la seva família.

La cerimònia ha estat presidida per un dels fills de Ramon Boixadós qui ha agraït a tots els presents la seva assistència. Ell mateix ha donat pas a mossèn Josep Taberner, amic personal i company de Boixadós dins la Fundació Salut Empordà. Taberner ha parlat no tant com a mossèn com a amic. Ha destacat d'ell "la seva vida intensa, llarga i fecunda així com els seus múltiples coneixements". "Ell fou un home que començà des de baix, com els grans; fou un espòs lleial, un pare bo i un avi carinyós", afirmà Taberner tot afegint que "és un orgull la seva biografia pels figuerencs".

Tot seguit, ha pres la paraula un altre bon amic de Boixadós, el músic, compositor i director d'orquestra Antoni Ros-Marbà. "En Ramon va ser un home que tenia aquest caràcter sorrut, fort, però rere el qual hi havia un cor d'or, d'una sensibilitat extraordinària", reconegué Ros-Marbà.

La música del violoncel ha sonat en directe al llarg de la cerimònia: una suite de Bach i, per cloure, 'El cant dels ocells' de Mompou. "En Ramon és d'aquelles persones irreproduïbles, fou una persona única i el futur el farà gran", conclogué Marbà.