09 de agost de 2017
09.08.2017
40 Años
40 Años
Castelló d'Empúries

L'Ecomuseu-Farinera presenta 'Vint anys de donacions'

L'exposició commemora les dues dècades de la creació d'aquest centre museístic

09.08.2017 | 15:07

Aquest any, l´Ecomuseu-Farinera de Castelló d´Empúries celebra els 20 anys de la seva existència. Per aquest motiu, aquest dimecres a les 8 del vespre, en plena Festa Major de Sant Llorenç, "s´inaugurarà una nova exposició que vol posar en valor les donacions que ens han fet al llarg d´aquests anys de trajectòria del museu", expliquen des de l´equipament.
Amb aquesta mostra, a més de commemorar els 20 anys de la creació del museu, es vol fer un agraïment a tots aquests donants. Les donacions que el museu ha rebut són de gran importància per la millora de les seves col·leccions.
Durant aquests 20 anys, 29 donants han lliurat un total de 51 objectes i 56 documents. Entre aquests, se n´ha fet una selecció de 20, que són una mostra representativa de la diversitat de donacions rebudes, i que són els que s´exposen a la mostra.
A l´exposició, s´hi podrà veure des del primer objecte donat, una serra de ballesta, fins a la darrera, un quadre de la darrera exposició artística que hi ha hagut al museu.
Per tal de realitzar la mostra, s´han fet treballs de restauració i consolidació de 9 d´aquests objectes. I també s´ha fet una nova recerca documental per ampliar-ne la informació; així una recerca fotogràfica vinculada a aquests objectes, sobre les persones que varen fer ús de l´objecte o bé el seu espai d´ús, com és el cas de les eines agrícoles emprades en diversos cortals de Castelló d´Empúries: cortal Bellesguard, cortal Fages... entre altres llocs.
La mostra es podrà veure de forma gratuïta fins a l´1 d´octubre del 2017 i compta amb el suport de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema