Ainhoa Arteta ha tornat a Peralada. Ha estat un concert de proximitat, molt íntim i en el que Ainhoa Arteta ha posat veu a algunes de les heroïnes femenines de l’obra de Giacomo Puccini com Liù, Mimi, Manon i Tosca. La música ha anat a càrrec de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles, dirigida per Pedro Pardo.

Ha estat una vetllada molt especial en la que han passat moltes coses damunt de l’escenari, un escenari en el que s’ha recorda profundament a la desapareguda llegenda de l’òpera, la soprano barcelonina, Victoria de los Ángeles. A la primera part, Arteta, gran admiradora de Victoria i amb qui compartien la seva passió per Puccini , ha interpretat a la perfecció un repertori del compositor italià. L’Orquestra Victoria de los Ángeles ha posat les notes musicals a una primera part en la que les dues sopranos han estat unides pel seu amor al compositor de Lucca. El repertori que s’ha escoltat ha estat integrat per ‘Tu, che di gel sei cinta’ (Liù) de Turandot, Si, mi chiamano Mimi (Mimi) de La Bohéme, Adagietto (instrumental) i Sola, perduta, abbandonata (Manon), de Manon Lescaut.

La segona part ha començat amb dues emblemàtiques obres de Puccini com Foglio d’Album (instrumental) i Vissi d’arte de Tosca. A continuació han arribat dues estrenes absolutes: Oriental i A ti, dos dels poemes dels molts que va escriure Victoria de los Ángeles durant els seus viatges arreu del món i que ara han vist la llum coincidint amb el desè aniversari de la Fundació Victoria de los Ángeles. La partitura dels poemes és de Pedro Pardo. Abans de la interpretació d’aquestes peces, Ainhoa Arteta ha explicat que “ara arriba un moment molt especial per a mi, de fet tot el concert ho està sent. Victòria de los Ángeles va ser el meu referent, i cantar aquestes obres d’art que va escriure Victoria és er a mi un fet molt gran i molt especial”. Primer ha recitat els textos i després els ha cantat acompanyada d’una fantàstica música. El públic ha fet un viatge per la cultura musical japonesa amb Oriental, mentre que A ti, ha tingut una música que encaixa perfectament amb la temàtica del poema, una tortuosa història de desamor i infidelitats.

Pedro Pardo, ha estrenat en aquest concert el seu Adagio per a cordes, una peça preciosa.

Ainhoa Arteta que a cada peça que ha interpretat ha estat aplaudida i aclamada com si del final del concert es tractés, ha ofert dues propines. La primera: El cant dels Ocells de Pau Casals, cantat amb una gran emoció i sentiment arribant directament al cor del públic. Després ha tornat a repetir A ti.

Avui a l’església del Carme s’ha viscut una nit molt emocionant i el moment àlgid ha arribat quan una emocionada Ainhoa Arteta ha rebut la Medalla d’Honor del Festival de mans de la presidenta d’honor de la Fundació Castell de Peralada, Carme Mateu. Arteta, a qui se li trencava la veu ha dit que” he rebut molts reconeixements al llarg de la meva vida, però aquest és el més especial de tots, el que guardaré a l’ànima perquè en els inicis de la meva carrera, quan ningú confiava en mi, a Peralada sempre hi va haver un lloc per a mi”.

Ainhoa Arteta ha arribat a Peralada en un excel·lent moment professional que no ha passat desapercebut pel públic que avui ha emplenat l’església del Carme del Castell de Peralada.