Figueres ha presentat aquest vespre a l'Auditori Caputxins la segona part del programa de Figueres, Capital de la Sardana i del bicentenari del naixement de Pep Ventura, amb 53 propostes fins al desembre de 2017 que se sumen a les 43 activitats que ja s'han celebrat des del mes de febrer. El programa és fruït del treball conjunt de les tres institucions implicades en la capital de la sardana: la Confederació Sardanista de Catalunya, el Foment de la Sardana Pep Ventura i l'Ajuntament de la ciutat, i potencia les activitats del propi Foment, vincula l'agenda municipal amb la celebració sardanista, i s'incentiven activitats diverses lligades al món de la sardana.

D'entre els actes programats, destaca el Concert Carilló i Cobla del 10 de juliol a la plaça Josep Pla, un gran esdeveniment, únic i irrepetible, que només es podrà veure a Barcelona i Figueres, en el marc de la celebració del XIX Congrés Mundial de Carillonistes. La carillonista del Palau de la Generalitat, Anna Mª Reverté i la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona interpretaran peces de Pep Ventura i Joaquim Serra, entre d´altres.

També destaquen propostes que es faran en el marc dels Festival Acústica, Festival Agitart i la Mostra del Vi. Així, el divendres 1 de setembre, se celebrarà l´espectacle Raph Dumas & Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona dins del Festival Acústica; el divendres 8 de sembre, el concert i tast de vi "Arran de terra: Música i Vi", amb la Cobla Maricel, dins la Mostra de Vi; i la proposta Agitart: ballem sardanes, en què els ballarins professionals que assisteixen al Festival Internacional de Dansa Agitart s´afegran a la ballada de sardanes de la Rambla el 7 de juliol.

A més a més, el dissabte 1 de juliol, la Colla Gegantera de Figueres, amb el gegant Pep Ventura i el Drac de Figueres, participarà al 30è Aplec Internacional d´Ostrava, ala República Txeca; i el 29 de juliol, la Colla també participarà a la Mostra de Cultura Catalana a Perpinyà, amb el gegant de Pep Ventura.

El regidor de Cultura Popular i Festes, Quim Felip, ha agraït la implicació de la Confederació Sardanista de Catalunya, el Foment de la Sardana i les entitats de Cultura Popular de la ciutat, i ha destacat que amb la programació del segon semestre es potenciarà la difusió de la sardana així com la promoció i projecció de Figueres a l´exterior.

En l'acte també hi han intervingut el coordinador de la Comissió Capital de la Sardana, Víctor Sallés, i la presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura, Montserrat Mauné.