Des de fa uns mesos es venia especulant amb la possibilitat que el nom darrere del misteriós artista de carrer Banksy, conegut internacionalment pels seus murals sempre amb reivindicacions socials i que han estat portats a importants galeries d'art, podria ser el de Robert del Naja, integrant del duo britànic de 'trip hop' Massive Attack.

Ara, aquestes especulacions cobren major entitat gràcies al favor que ha fet DJ Goldie al seu amic Del Naja.

Per un lapsus, el discjòquei, que va viure la seva etapa etapa d'èxit més gran durant la dècada dels noranta, es va referir a Banksy pel nom de "Robert".

Ho va fer en una entrevista per a un 'podcast' anomenat 'Distraction Pieces'. A l'adonar-se que se li havia escapat aquest nom, es va quedar sense parla per un moment. I després, va reprendre la conversa deixant enrere el tema per tornar a centrar-se en la música.

L'integrant de la banda Massive Attack, Robert del Naja.

"Dona'm una tipografia, escriu Banksy en una samarreta i llest. Ja la podem vendre, encara que podria haver-ho fet qualsevol altre. Dic això amb tot el respecte a Robert, que és un artista increïble i crec que ha revolucionat el món de l'art".

És per això pel que les teories 'conspiranoiques' han tornat a revifar, i totes les mirades se centren en Robert del Naja, que de moment no s'ha pronunciat al respecte.

Obres de Banksy en una galeria d'art berlinesa

El passat mes de setembre, un estudiant britànic anomenat Craig Williams va desenvolupar una elaborada teoria que relacionava l'aparició de noves obres de Bansky amb les actuacions de la banda Massive Attack. Això, juntament amb la casualitat que el músic Robert del Naja havia fet els seus primers passos en el món de l'art abans de triomfar en la música, van ser suficients indicis per Williams com per divulgar sense contemplacions la hipòtesi.

Altres coincidències apuntades per aquest jove són que tant la banda com l'artista es van donar a conèixer en la mateixa època, que tots dos són originaris de Bristol i que les seves idees polítiques són similars.