El jurat de la convocatòria per a la participació de vuit artistes a la Biennal d´Art Contemporani JCE (Jeune Création Européenne) 2017-2019 es va reunir divendres passat per fer-ne la selecció, al Museu de l´Empordà de l´Ajuntament de Figueres.

Els membres del jurat, format per Mario Pasqualotto, president/artista, comissari i president de les edicions anteriors de la Biennal; Pep Montoya, artista i coordinador del màster en Producció i Recerca Artística de la Universitat de Barcelona; Natàlia Chocarro, adjunta a la direcció artística de la Fundació Vila Casas; Ricard Planas, director de la revista Bonart i gestor cultural, Albert Mercadé, director artístic de la Fundació Arranz-Bravo i Josep Maria Torner, cap del Servei de Cultura de l´Ajuntament de Figueres, que també actua com a secretari, han estudiat i valorat els projectes presentats i han seleccionat els artistes i les propostes següents:

1. Àlex Palacín, Col·lecció d'Esponges, 2. Francesc Ruiz Abad, Xarrupa, Relax i Doodles III, 3. Joan Pallé Argilés, Ètica del caos, 4. Joan Saló Armengol, Sense títol (B130/132/125), 5. Teresa Pera Hospital, Mort Tipus, 6. Gerard Torres Sanmartí , Paradoxa de la força irresistible, 7. Pablo del Pozo Aragüeta, Desplazamientos i 8. Néstor Rives Palma, Amen

Els projectes seleccionats formaran part de l´exposició itinerant de la Biennal d´Art Contemporani JCE (Jeune Création Européenne) 2017-2019, que fa el recorregut següent: la primera exposició s´inaugurarà a Montrouge el mes d´octubre de 2017 i continuarà fins el 2019, amb la itinerància següent: Hjorring (Dinamarca), Wroclaw (Polònica), Césis (Letònia), Como (Itàlia), Figueres (Catalunya, Espanya), i Amarante (Portugal). La mostra es presentarà a cada ciutat en museus o sales d´exposicions municipals.

L'alcaldessa de Figueres i regidora de Cultura, Marta Felip, agraeix als artistes presentats a la convocatòria la confiança en el projecte JCE, i afirma que des de l'Ajuntament de Figueres i el Museu de l´Empordà es treballa perquè aquesta Biennal representi una nova oportunitat per promoure la feina creativa dels joves artistes catalans arreu d´Europa i perquè les obres seleccionades segueixin la itinerància de l´exposició amb la màxima difusió possible.