Els onze clubs de lectura que ofereix la Biblioteca Fages de Climent han celebrat les darreres sessions al llarg de les últimes setmanes. Algunes d´aquestes trobades han tingut un caràcter singular com ara la visita dels figuerencs Pere Puig i Rafa Villalón als clubs de lectura infantils, amb alumnat de 3r, 4rt, 5è i 6è de primària. La seva visita va servir per presentar als joves lectors el llibre que han fet conjuntament, 'Iac, l´ós bru'.

D´altra banda, a la cloenda del Club de Lectura de Poesia va assitir-hi el poeta Enric Cassasses on va comentar el seu darrer poemari 'T'hi sé', però també parlà del seu procés creatiu, dels seus referents... i de manera amable i distesa va entaular conversa amb lectors i lectores.

El passat 13 de juny el filòsof, escriptor i divulgador musical Bernat Dedéu va ser a la biblioteca de Figueres per participar en la darrera de les trobades del Club de Lectura LiceuBIB (un club de lectura de textos literaris vinculats a òperes que es programen al Gran Teatre del Liceu), i realitzar una xerrada sobre 'Il Trovatore' de Giuseppe Verdi, que el proper 21 de juliol, a les 22 hores, podrà veure´s a La Cate en retransmissió simultània a diverses poblacions catalanes i ciutats de l´Estat espanyol en el marc de la iniciativa Liceu a la Fresca.

Així mateix, el dia 14 va tenir lloc la clausura dels dos Clubs de Lectura "Llegir el Teatre", una iniciativa del Departament de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i el Teatre Nacional que proposa la lectura de textos teatrals que es porten a escena al llarg de la temporada al TNC i als que la Biblioteca de Figueres ha incorporat textos de la programació de "Figueres a escena".

Donada la bona acollida que ha tingut aquesta proposta, la Biblioteca es sumarà a la nova edició que tindrà lloc la propera temporada i el passat dimarts 13 de juny, la directora de la Biblioteca Fages de Climent, Nati Vilanova, i la coordinadora del club, Magda Bosch, van assistir a la reunió que tingué lloc al Teatre Nacional de Catalunya on el seu director, Xavier Albertí, i el Cap de Servei de Biblioteques, Josep Vives, van presentar els detalls de l´edició 2017-2018 als responsables de la iniciativa a les diverses biblioteques de la xarxa.

Tanmateix, la més singular de les clausures ha estat la del Club de Lectura Experimental, que s´ha sumat a la commemoració anual del Bloomsday, que té lloc el 16 de juny a Dublín i a la resta del món per celebrar la vida de James Joyce i la seva obra més coneguda, 'Ulisses'. Ulisses