19 de juny de 2017
19.06.2017
40 Años
40 Años

La biblioteca de Figueres clou els onze clubs de lectura amb actes molt singulars

Una de les activitats programades va ser un dinar vestits d'època per commemorar el Bloomsday

19.06.2017 | 15:04
Els assistents als clubs de lectura han fet actes diversos

Els onze clubs de lectura que ofereix la Biblioteca Fages de Climent han celebrat les darreres sessions al llarg de les últimes setmanes. Algunes d´aquestes trobades han tingut un caràcter singular com ara la visita dels figuerencs Pere Puig i Rafa Villalón als clubs de lectura infantils, amb alumnat de 3r, 4rt, 5è i 6è de primària. La seva visita va servir per presentar als joves lectors el llibre que han fet conjuntament, 'Iac, l´ós bru'.

D´altra banda, a la cloenda del Club de Lectura de Poesia va assitir-hi el poeta Enric Cassasses on va comentar el seu darrer poemari 'T'hi sé', però també parlà del seu procés creatiu, dels seus referents... i de manera amable i distesa va entaular conversa amb lectors i lectores.

El passat 13 de juny el filòsof, escriptor i divulgador musical Bernat Dedéu va ser a la biblioteca de Figueres per participar en la darrera de les trobades del Club de Lectura LiceuBIB (un club de lectura de textos literaris vinculats a òperes que es programen al Gran Teatre del Liceu), i realitzar una xerrada sobre 'Il Trovatore' de Giuseppe Verdi, que el proper 21 de juliol, a les 22 hores, podrà veure´s a La Cate en retransmissió simultània a diverses poblacions catalanes i ciutats de l´Estat espanyol en el marc de la iniciativa Liceu a la Fresca.

Així mateix, el dia 14 va tenir lloc la clausura dels dos Clubs de Lectura "Llegir el Teatre", una iniciativa del Departament de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i el Teatre Nacional que proposa la lectura de textos teatrals que es porten a escena al llarg de la temporada al TNC i als que la Biblioteca de Figueres ha incorporat textos de la programació de "Figueres a escena".

Donada la bona acollida que ha tingut aquesta proposta, la Biblioteca es sumarà a la nova edició que tindrà lloc la propera temporada i el passat dimarts 13 de juny, la directora de la Biblioteca Fages de Climent, Nati Vilanova, i la coordinadora del club, Magda Bosch, van assistir a la reunió que tingué lloc al Teatre Nacional de Catalunya on el seu director, Xavier Albertí, i el Cap de Servei de Biblioteques, Josep Vives, van presentar els detalls de l´edició 2017-2018 als responsables de la iniciativa a les diverses biblioteques de la xarxa.

Tanmateix, la més singular de les clausures ha estat la del Club de Lectura Experimental, que s´ha sumat a la commemoració anual del Bloomsday, que té lloc el 16 de juny a Dublín i a la resta del món per celebrar la vida de James Joyce i la seva obra més coneguda, 'Ulisses'. En aquests moments la Biblioteca té un bon gruix d´usuaris i usuàries immersos de ple en la lectura d´Ulisses tot comptant amb el guiatge d´Albert Carol, coordinador del club, que al llarg d´aquests darrers mesos ha anat desgranant la novel.la al Grup a Facebook del Club de Lectura Experimental.

Donades aquestes circumstàncies, la Biblioteca ha organitzat un dinar de cloenda per celebrar aquest dia, on alguns dels assistents hi ha assistit, tal i com marca la tradició, vestits d´època: Albert Carol, Bibliotecari de la Fages de Climent, caracteritzat com a Mr. Bloom (protagonista de l´Ulisses), i Lluís Bosch, filòleg i amant de Joyce, caracteritzat com a Stephen Dedalus, personatge que apareix en diverses de les novel·les de Joyce i considerat un "alter ego" del mateix autor. Així mateix, hem comptat amb la presència de l´escriptor i poeta Roger Vilà Padró, bon coneixedor de l´obra joyciana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema