A les portes de la seva quarta temporada dalt dels escenaris, el grup gironí d’havaneres cantades íntegrament en femení Les Anxovetes publica el seu segon treball d’estudi, 'En sal', un disc compost per clàssics de l’havanera i la cançó popular, dues sardanes i una composició pròpia.

A 'En sal', les veus de Montse Ferrermoner (veus aguda i mitja), Marta Pérez (veus aguda i mitja) i Tona Gafarot (veu greu) s’acompanyen dels instruments dels dos seitons: el guitarrista Salva Gallego i el contrabaixista Xevi Pasqual.

En aquest segon disc, gravat als Estudis 44.1 d’Aiguaviva, Les Anxovetes presenten cançons populars com 'Salió de Jamaica' -que interpreten amb un aire molt renovat-, 'Oh, quina tristor!' -cançó popular reconvertida a sardana pel grup Germà negre- o 'Rosina' -peça que van escollir per fer el seu segon vídeo de música en directe, filmat sobre un espigó d’una platja de Sant Martí d’Empúries. També s’hi troben peces conegudes, com 'Vestida de nit' -de Càstor Pérez i Glòria Cruz-, 'El meu avi' -del mestre Josep Lluís Ortega i Monasterio-, o 'La gavina' -Frederic Sirés. Completen el repertori del disc les havaneres 'El capità' -cançó de Carles Casanovas i Antoni Mas-, 'La rosa del port' -també del mestre Ortega Monasterio-, 'Els degotalls' -sardana dedicada a Montserrat-, i, seguint la dinàmica del seu primer disc, també hi presenten un tema propi: 'El viatge', compost per Marta Pérez, que parla del viatge imaginari que hom pot fer quan, des de la sorra de la platja o des d’un espigó, contempla el mar, amb ganes de llançar-s’hi.

'En sal' és un retrat fidel del que el grup gironí ofereix en les seves cantades: el repertori d’havaneres clàssic i tradicional, cantat duna manera natural, fresca, propera i sincera.

El disc es pot obtenir a través de diferents vies: de moment s’està venent en totes les cantades de Les Anxovetes, i també es pot obtenir online a través de la seva pàgina web -pàgina que també presenta un nou disseny i que just acaben d’estrenar: www.lesanxovetes.cat. En breu també es podrà escoltar online a través de plataformes digitals com Spotify o iTunes, entre altres.

Les Anxovetes es va formar l’estiu del 2013 a Girona. El grup es va estrenar damunt dels escenaris el maig del 2014 i des de llavors han fet cantades dins i fora de les fronteres catalanes, compartint cartell amb grups com Port-Bo, Peix Fregit, Bergantí o Arjau, entre altres. Amb només tres anys de vida dalt dels escenaris, el grup pot destacar diferents esdeveniments i cantades remarcables, (algunes d’elles dins el marc de festivals i actuacions fora del món de l’havanera, com el Festival Internacional de Música de Cadaqués, el Festival Portalblau de l’Escala, el Festival Interludi de Calonge, l’(a)Phònica de Banyoles, el Festival Emergent -també hi repeteixen aquest any-, el Festivalot o l’Auditori de Girona).

Però encara apareixen actuacions més destacades aquest any 2017, com són la 51ª Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, juntament amb Port-bo, Neus Mar i Els Cremats, la XXXVI Mostra de l’havanera catalana de Palamós, juntament amb Port-bo, Peix Fregit i Bergantí, les també destacades cantades d’havaneres de Dènia (València) i Getxo (País Basc), i l’actuació al Palau de la Música Catalana, a Barcelona, dins el cicle de Les tardes al Palau, el febrer del 2018.