19 de juny de 2017
19.06.2017
40 Años
40 Años
Novetat

Les Anxovetes publiquen el seu segon disc, 'En sal'

El grup d´havaneres en femení ha gravat 10 cançons basades en havaneres clàssiques, alguna sardana i un tema propi

19.06.2017 | 11:52
Les Anxovetes
A les portes de la seva quarta temporada dalt dels escenaris, el grup gironí d´havaneres cantades íntegrament en femení Les Anxovetes publica el seu segon treball d´estudi, 'En sal', un disc compost per clàssics de l´havanera i la cançó popular, dues sardanes i una composició pròpia.
 
A 'En sal', les veus de Montse Ferrermoner (veus aguda i mitja), Marta Pérez (veus aguda i mitja) i Tona Gafarot (veu greu) s´acompanyen dels instruments dels dos seitons: el guitarrista Salva Gallego i el contrabaixista Xevi Pasqual.
 
En aquest segon disc, gravat als Estudis 44.1 d´Aiguaviva, Les Anxovetes presenten cançons populars com 'Salió de Jamaica' -que interpreten amb un aire molt renovat-, 'Oh, quina tristor!' -cançó popular reconvertida a sardana pel grup Germà negre- o 'Rosina' -peça que van escollir per fer el seu segon vídeo de música en directe, filmat sobre un espigó d´una platja de Sant Martí d´Empúries. També s´hi troben peces conegudes, com 'Vestida de nit' -de Càstor Pérez i Glòria Cruz-, 'El meu avi' -del mestre Josep Lluís Ortega i Monasterio-, o 'La gavina' -Frederic Sirés. Completen el repertori del disc les havaneres 'El capità' -cançó de Carles Casanovas i Antoni Mas-, 'La rosa del port' -també del mestre Ortega Monasterio-, 'Els degotalls' -sardana dedicada a Montserrat-, i, seguint la dinàmica del seu primer disc, també hi presenten un tema propi: 'El viatge', compost per Marta Pérez, que parla del viatge imaginari que hom pot fer quan, des de la sorra de la platja o des d´un espigó, contempla el mar, amb ganes de llançar-s´hi.
 
'En sal' és un retrat fidel del que el grup gironí ofereix en les seves cantades: el repertori d´havaneres clàssic i tradicional, cantat duna manera natural, fresca, propera i sincera.
 
El disc es pot obtenir a través de diferents vies: de moment s´està venent en totes les cantades de Les Anxovetes, i també es pot obtenir online a través de la seva pàgina web -pàgina que també presenta un nou disseny i que just acaben d´estrenar: www.lesanxovetes.cat. En breu també es podrà escoltar online a través de plataformes digitals com Spotify o iTunes, entre altres.
 
Les Anxovetes es va formar l´estiu del 2013 a Girona. El grup es va estrenar damunt dels escenaris el maig del 2014 i des de llavors han fet cantades dins i fora de les fronteres catalanes, compartint cartell amb grups com Port-Bo, Peix Fregit, Bergantí o Arjau, entre altres. Amb només tres anys de vida dalt dels escenaris, el grup pot destacar diferents esdeveniments i cantades remarcables, (algunes d´elles dins el marc de festivals i actuacions fora del món de l´havanera, com el Festival Internacional de Música de Cadaqués, el Festival Portalblau de l´Escala, el Festival Interludi de Calonge, l´(a)Phònica de Banyoles, el Festival Emergent -també hi repeteixen aquest any-, el Festivalot o l´Auditori de Girona).
 
Però encara apareixen actuacions més destacades aquest any 2017, com són la 51ª Cantada d´Havaneres de Calella de Palafrugell, juntament amb Port-bo, Neus Mar i Els Cremats, la XXXVI Mostra de l´havanera catalana de Palamós, juntament amb Port-bo, Peix Fregit i Bergantí, les també destacades cantades d´havaneres de Dènia (València) i Getxo (País Basc), i l´actuació al Palau de la Música Catalana, a Barcelona, dins el cicle de Les tardes al Palau, el febrer del 2018.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema