El documental 'La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí', de la Fundació Gala-Dalí, ha estat reconegut amb el Premi d´Or en la categoria de llargmetratges de museus que atorga AVICOM (Comitè Internacional per l´audiovisual i les tecnologies de la imatge, secció audiovisual de l´ICOM). El guardó l'ha recollit Jordi Artigas, coordinador de les cases-museu de Púbol i Portlligat, de la Fundació Dalí, en una cerimònia que va tenir lloc al Museu de John Amos Comenius, a la República Txeca, en el marc del FAIMP 2.0, Festival Internacional de l´Audiovisual i Multimèdia sobre Patrimoni i Museus. És una competició que compta amb un jurat internacional d´experts que analitzen les millors produccions del món de la museologia. Es dona la circumstància que aquest documental es podrà veure, per primer cop, el proper 1 de juliol,a les 19.30 hores, al Teatre Art i Joia de Cadaqués.

En aquesta edició s'havien presentat trenta-quatre projectes, que competien en les categories de curt, mig i llargmetratge. Entre els finalistes hi havia la National Tetryakov Gallery de Moscou, els museus del Kremlin i el Museu de la ciutat d´Espoo (Finlàndia).

És el tercer any que la Fundació hi presenta un projecte audiovisual i obté el guardó d´Or en la categoria de llargmetratges. Al 2014 es va guanyar el primer premi internacional pel documental 'Dalí-Pitxot'. L´al·legoria de la memòria i al 2015 el mateix premi pel projecte 'Dalí, la darrera gran obra'. Tots tres han estat produïts per la Fundació Dalí i realitzats per DocDoc Films.