08 de juny de 2017
08.06.2017
40 Años
40 Años
Estrena

'La Pemba torna a Goli' arriba a 'El Documental', de Canal 33

El film dirigit per Josep Pérez s'estrena aquest dissabte a les 23.00 hores

08.06.2017 | 11:08
La Pemba es retroba amb el seu poble natal

El documental La Pemba torna a Goli, després d'un periple de quatre mesos en que s'ha presentat per cinemes, teatres i festivals d'arreu de Catalunya, s'estrena aquest dissabte 10 de juny a les 23 hores al programa 'El Documental' de Canal 33. El film és una coproducció de Jopergon i TV3, que s'ha rodat a l'Himàlaia nepalès durant la passada tardor i que mostra com és la vida en una aïllada comunitat xerpa alhora que presenta a la seva protagonista com a exemple d'integració i superació.

La Pemba és una xerpa de l´Himàlaia, l´ètnia nepalesa mundialment coneguda per donar suport als alpinistes als cims més alts de món. Però ella mai ha escalat muntanyes; ella és una cantant de música folklòrica que va marxar del seu país a causa de la Guerra Civil que aquest va patir als anys 90 i que va començar una nova vida amb la seva família a Taradell, a la comarca d´Osona. La Pemba, però, decideix, vint anys després, emprendre un viatge de retorn a la seva aldea natal, Goli, situada en una recòndita vall al cor de l´Himàlaia i totalment desconnectada del progrés, per organitzar un concert i descobrir què queda del paradís on va créixer. En el seu viatge de retorn per celebrar aquest concert, ens ensenyarà, a través de deu personatges que viuen allà; el monjo, la professora, el bruixot, el guia de muntanya, etc., com és la vida en un dels indrets més remots i mítics del planeta.

La pel·lícula compta amb el suport del Departament de Cultura, l'Ajuntament de Figueres, la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Roses, l'Ajuntament d'Olot, l'Ajuntament de Taradell, Focus Engelhorn, Peralada Vins i Cavas, i els mecenes del Verkami.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema