Aquest dissabte s'ha inaugurat a la Sala d'Exposicions de Ca l'Anita de Roses la mostra multidisciplinària i col€lectiva Mobilització que explora l'impacte dels smatrphones en les nostres vides coincidint amb el desé aniversari de la creació d'aquesta andròmina tecnològica.

Montse Mindan, alcaldessa de Roses, ha estat l'encarregada de donar la benvinguda al centenar de persones que s'han aplegat a l'acte; Toni Martínez, tècnic de Cultura del consistori, ha volgut recalcar la importància per part de la vila de formar part del circuit artístic de la demarcació de Girona; Pilar Farrés, coordinadora d'Empordoneses, ha agraït la implicació al centenar de creadors que participen al cicle aquest 2017; i l'historiador de l'art Enric Tubert, durant la glosa de l'acte, ha recordat que la mostra vol fer reaflexionar sobre l'impacte dels smartphones en les nostres vides, les "quals estan sotmeses a una inmediatesa que ha envait tots els aspectes de la nostra existència", i sobre el veritable Gran Germà dels nostres dies: "les plataformes tecnològiques, ja que és a través dels algoritmes que dissenyen qui controlen als ussuaris en última instància".

Durant la inauguració també s'ha dut a terme la performance Silenci si us plau, de Montse Seró (foto aquí). I la coreografia/treball en progrés "...i cada vegada més lluny" del grup d´adults de l´Escola de Nou Moviment i Dansa Contemporània i del Col.lectiu El Paller (foto aquí).

Artistes participants: Mònica Quintana, Esther Martínez, Juanjo Viñuela, Marta Teixidor, Núria Pallisera, Mònica Grygier, Fiona Morrison, Clara Gassiot, Pilar Farrés, Ramon Fort, Joan Casellas, Jordi Figueras, Yvonne Heinert, Esther Julià, Cati Palou, Michelle Wilson, Enric Bassegoda, Àngel Rodriguez, M Mercè Cuartiella, Isabel Guzmán, Jordi Casals, Lluis Bosch, Callahan Ruíz, Abdon Jordà, Ester Marcos i Abraham Fidel Ortiz Lugo.

Estudiants: També participen, a través d'una vídeo-instal·lació, el Grup Trenant, que aplega estudiants de Visual i Plàstica dels instituts de La Jonquera, Castelló d'Empúries, Ramon Muntaner (Figueres), Alexandre Deulofeu (Figueres) i Illa de Rodes (Roses). I com a novetat, s'exposaran dues instal·lacions dels estudiants dels instituts Illa de Rodes i Cap Norfeu (Roses) al 3er pis de Ca l'Anita.

El dissabte 17 de juny es durà a terme el taller adreçat a famílies Mòbils, a càrrec de Fiona Morrison i Pilar Farrés.