Joventuts Musicals de Figueres, amb el suport de l'Ajuntament de Figueres, organitzarà del 15 al 18 de juny la 23ena edició del Festival de Jazz. Durant 4 dies -s'amplia la durada respecte edicions anteriors- es podran escoltar una desena de concerts de pagament i gratuïts en diferents espais de la ciutat. La presentació del festival s'ha fet aquest matí amb l'alcaldessa de Figueres i regidora de Cultura, Marta Felip, i amb el president de Joventuts Musicals, Gerard Valverde.

Enguany, com a novetat, el festival inicia una col·laboració amb el Cineclub Diòptria, motiu pel qual comença un dia abans del que era habitual. Així, el dijous 15 de juny es farà projecció conjunta a la Cate de la pel·lícula "Born to be blue", un biopic sobre la vida del llegendari trompetista de jazz Chet Bajer durant els anys 60.

El 23è Festival de Jazz ha programat dos concerts de pagament amb dos caps de cartell de pagament, Ignasi Terraza & Ber Van den Brink i Anthony Strong & Barcelona Jazz Orquestra, que es podran escoltar a la sala La Cate i a l’Auditori Caputxins per un preu de 12 € per al públic general i de 8 € per als socis de Joventuts Musicals.

Pel que fa a l’oferta gratuïta, destaquen, entre d'altres, la cercavila Jazz al carrer, un recorregut musical per places i carrers de la ciutat que transportarà als clàssics sons de New Orleans que tindrà lloc el dissabte 17 a les sis de la tarda, o la 3a Mostra Jove de Jazz, el diumenge 18, a les 12 del migdia, amb joves músics de tota la província de Girona, alumnes de l'Escola Municipal de La Jonquera, La Flauta Màgica Figueres, el Casino Menestral Figuerenc i l'Escola de Música de Sant Gregori.

Podeu consultar la resta de programació, la informació sobre els concerts i grups musicals i comprar les entrades a http://www.jazzfigueres.com